www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye Alsace-Vosges

Nicolas Vouilloz opět kraloval

10. května 2006 • 00:30

Bývalý světový šampion ve sjezdu na horských kolech Nicolas Vouilloz kraloval se svým Peugeotem 307 WRC i druhému podniku letošního francouzského šampionátu, kterým byla o uplynulém víkendu Rallye Alsace-Vosges.

Soutěž započala svou pouť již v pátek, kdy se za špičkové atmosféry doprovázení aplausem dvaceti tisícovek diváků odehrála superspeciální zkouška, která se stala kořistí Patricka Henryho s Citroënem Xsara WRC.

Na zbývajících rychlostních zkouškách první etapy vedoucích po uzkých uklouzaných cestách kraloval Nicolas Vouilloz a bezpečně vévodil výsledkové listině. V závěrečné etapě se Patrick Henry snažil o mocný nápor, rozdíl mezi ním a Vouillozem však nikdy nebyl menší než půl minuty.

„Bylo to mnohem náročnější, než v Lyonu. Patrick Henry jel velice dobře a hned od první rychlostní zkoušky bylo jasné, že náš souboj bude hodně vyrovnaný. Snažil jsem se získávat náskok po vteřinkách, v neděli jsem se obával deště, ale zvládlo se to,“ prozradil v cíli spokojený Nicolas Vouilloz.

„Skončit druhý, obzvláště na domácí soutěži, je trochu zklamání. Snažil jsem se ukázat maximum ze svých schopností, ale ještě musíme zapracovat na aute,“ řekl Patrick Henry, který opět využil Citroën Xsara WRC od francouzské stáje PH Sport.

Veškeré informace k Rallye Alsace-Vosges 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist