www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Jordan Rally (PWRC+SWRC)

Khalid Al Qassimi se odhlásil z Rally Jordan

17. března 2010 • 15:15

Třetí jezdec továrního týmu BP Ford Abu Dhabi WRT Khalid Al Qassimi se odhlásil ze čtvrtého podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se pojede na začátku dubna v Jordánsku.

Katarský pilot se totiž zúčastní pouze přidruženého závodu šampionátu středního východu, ve kterém jsou zakázány vozy WRC. Protože Al Qassimi poslal přihlášku na 'světovou' Rally Jordan s Focusem WRC, který je v MERC zakázaný, při nemožnosti změny přihlášené třídy musí od startu v MS upustit.

Místo toho se představí s Fordem Fiesta S2000, se kterým válčí v letošním seriálu MERC. Díky tomu zůstává jediným arabským pilotem na startu Jordánské Rally Nasser Al Attiyah, který se se Škodou Fabií S2000 představí v rámci SWRC i MERC.

Jordánská rally bude třetím podnikem MERC, od Rally Japan 2004 to bude poprvé, co bude soutěž mistrovství světa zároveň součástí regionálního šampionátu. Na rozdíl od účastníků MS se posádky v rámci MERC představí pouze ve druhé a třetí etapě. Zatímco Al Attiyah pojede jako součást SWRC všechny tři etapy, Al Qassimi plánuje nastoupit až od druhého dne.

-mah- ; -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist