www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rajd Elmot-Remy

Kuzaj úspěšný také na domácí půdě

12. května 2006 • 02:00

Úspěšný účastník letošního světového šampionátu produkčních vozů Leszek Kuzaj nenechal se svým špičkovým Subaru Impreza STI na druhém podniku polského mistrovství nikoho na pochybách, kdo bude králem polských soutěží.

V průběžném pořadí PCWRC druzí Leszek Kuzaj s Maciejem Szczepaniakem vládli na tratích v okolí Świdnice od úvodních rychlostních zkoušek, po vteřinkách ujížděli všem zbývajícím soupeřům a naprosto bezpečně si dojeli pro další prvenství na polské soutěži.

Druhý skončil další bývalý účastník světových soutěží Tomasz Kuchar, jehož Impreza STI v barvách Playstation 2 byla v mnohem lepší kondici než na nedávné Matador Rallye Tatry. Třetí příčku obsadil efektně jedoucí Tomasz Czopik s Mitsubishi Lancer Evo IX.

Souboj o bramborovou příčku sváděli Maciej Lubiak s dalším Lancerem deváté evoluce a nejrychlejší „superšvestka“ Michala Kościuszka. Až poslední rychlostní zkouška a problémy Kościuszka přisoudily čtvrtou příčku Lubiakovi.

Šestý skončil pravidelný Michal Solowow s dalším nejnovějším Lancerem, který si však po celou soutěž stěžoval na bolesti zad. Za ním se seřadily další produkční vozy s Maciejem Oleksowiczem, Marcinem Turskim a Michalem Bebenkem. První desítku pak uzavřela druhá „superšestnáctka“ Piotra Adamuse. Stejně jako na Matadoru začal v „malorážkách“ velice rychle Sebastian Frycz s Fiatem Punto S1600, po druhé rychlostní zkoušce byl šestý absolutně. Hned na třetím testu však vypochodoval mimo trať a opřel svůj vůz o betonový sloupek...

Dalším závodem polského šampionátu bude ve stejném termínu jako Rallye Český Krumlov druhá nejstarší soutěž na světě a zároveň jeden z nejpopulárnějších podniků v Polsku - Rajd Polski - který se opět pojede na písčitých tratích v okolí Mazurských jezer jako součást mistrovství Evropy.

Veškeré informace k Rajd Elmot-Remy 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist