www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Targa Florio

Kralování nového Punta pokračuje

11. května 2006 • 13:00

Dalším podnikem italského šampionátu byla Rally Targa Florio. Na sicilských asfaltových silničkách si to rozdala kompletní italská špička, vítězem však byl opět Fiat Punto S2000.

I přes celkem časté technické problémy zatím dominuje zbrusu nové Fiat Punto S2000 italskému šampionátu. I na do šampionátu navrátivší se Rally Targa Florio kraloval Paolo Andreucci od druhé rychlostní zkoušky a nenechal nikoho na pochybách, kdo bude králem letošního mistrosvtví Itálie.

Počasí bylo tentokráte hodně proměnlivé, neustále se střídaly suché úseky s mokrými. Za nedostižným Andreuccim se v závěru soutěže zúžil počet jezdců bojujících o stříbrnou příčku z početného pole na dvojici Piero Longhi - Gianfranco Cunico. Rozhodnutí přinesla poslední rychlostní zkouška, kde měl vítěz světového Sanrema z roku 1993 defekt a po výměně pneumatiky propadl do poloviny druhé desítky.

Také boj o bronzovou příčku byl velice napínavý. Souboj Andrea Navarry s dalším Puntem S2000 a Stefana Bizzarriho s Renaultem Clio S1600 dopadl překvapivě lépe pro Andrea Navarru, který má v lásce spíše šotolinové rychlostní zkoušky.

Na páté příčce skončil nejlepší z domácích Domenico Gugliardo, když tradičně nejlepšího z místních a zároveň loňského vítěze Targa Florio Salvatore Riola potkaly stejné problémy jako Cunica. Mnohem hůře dopadl úřadující mistr Evropy Renato Travaglia. Během celé soutěže měl problémy z motorem a po dojetí závěrečné rychlostní zkoušky raději odstoupil ze třinácté pozice.

Veškeré informace k Rally Targa Florio 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.05.2006 01:50
Pluto - moderátor
Takhle jsou stanovená pravidla. Od začátku byly skupiny S2000 a N4, které měly patřit do kategorie "produkční vozy". Jenže tím, že žádné S2000 defacto nebyly, tak to nějak vymizelo. Až bude S2000 více, možná se to opět oddělí...
11.05.2006 23:47
Ramon
pořád nějak nechápu jak muže S2000, což je Ačko, být ve skupině N4!!!!
toplist