www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Jordan Rally (PWRC+SWRC)

Martin Semerád Rally Jordan nedokončil

5. dubna 2010 • 23:30

Úvodní rychlostní zkouška třetí etapy Jordánské Rally vystavila definitivní stop posádce Czech National Teamu Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha. Jejich Mitsubishi Lancer EVO IX zůstalo stát s vylomeným kolem v úvodu rychlostní zkoušky a veškeré naděje na dobré umístění se rozplynuly.

Bohužel se tak zakončila slibně rozjetá soutěž, kdy Martin Semerád zajel čtyři nejrychlejší časy mezi produkčními vozy a měl nakročeno k zisku dalších mistrovských bodů. Manažer týmu a Martinův otec Josef k tomu říká: „Podle informací od kluků došlo na výjezdu ze zatáčky ke kontaktu s kamenem, o který kolo urazili. Auto zůstalo stát napříč rychlostní zkouškou, která musela být poté zastavena. Je to samozřejmě škoda, protože obrovské úsilí celého týmu vyšlo nazmar. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že se jednalo o nejtěžší soutěž, kterou kdy Martin absolvoval, a zároveň je to první soutěž kde ukázal, že dokáže držet krok s absolutní špičkou PWRC. Stále je znát, že Martin je nejmladší kluk v celém startovním poli a ty zkušenosti mu ještě chybí. Pokud mu ale chceme umožnit dál růst až do té TOP kategorie, kterou mu zde všichni předpovídají, tak si ještě několik podobných situací zažijeme. Po závodech celou situaci probereme, ale už teď víme, že to byla pro celý tým další velká zkušenost.“

Mechanici Semerád Rally Teamu, kteří včera ve večerních hodinách předvedli vynikající práci při opravě vozu, nyní provizorně opraví poškozené Mitsubishi a připraví jej na dlouhou cestu zpět do České republiky. Čeká na ně teď trochu klidnější období, protože další soutěží týmu bude až květnová Rally Lužické hory v seriálu Rallysprintů. Do kolotoče Mistrovství světa se Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou vrátí až červencovou Finskou Rally.

Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist