www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 10 - Rally 1000 Miglia

Spolujezdcem Lucy Bettiho bude Pierangelo Scalvini

14. dubna 2010 • 20:00

Luca Betti patři již k tradičním účastníkům mistrovství Evropy. I v letošním roce má v plánu starty v tomto šampionátu s Peugeotem 207 S2000, premiéru si odbude již příští týden na Rally 1000 Miglia, když bude mít na dveřích startovní číslo 4. Překvapením pro všechny však určitě bude člověk, který bude vedle něj sedět na sedadle spolujezdce.

V posledních letech navigoval Lucu Bettiho Giovanni Bernacchini, který však má v letošním roce náročný program s Nasserem Al Attiyahem. Loňský spolujezdec Piercarlo Capolongo se na Miglii představí po boku Lucy Cantamessy. Kdo že tedy usedne vedle Lucy Bettiho?

Nebude to nikdo jiný, než českým fanouškům dobře známý Pierangelo Scalvini. Ten má za sebou bohatou soutěžáckou kariéru, kdy startoval s takovými velikány jako Giovanni del Zoppo, Jorge Recalde či Gianfranco Cunico. Šestapadesátiletý rodák z Milána se v roce 1994 stal s Piergiorem Deilou absolutním mistrem České republiky, na počátku nového tisíciletí pak prováděl Pavla Valouška taji juniorského světového šampionátu. Před pár lety musel kvůli zdravotním problémům pověsit spolujezdcování na hřebík. Rally ale definitivně neopustil, převtělil se do role rádce Jaroslava Orsáka.

Sezóna 2010 bude jeho návratem do soutěžního vozu. Společně s Lucou Bettim by se měli představit na většině podniků letošního mistrovství Evropy.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist