www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 10 - Rally 1000 Miglia

Rally 1000 Miglia po první etapě

23. dubna 2010 • 21:30

Úvodní podnik evropského šampionátu, Rallye Mile Miglia, otevřela divácká rychlostní zkouška Citta di Desenzano, která samozřejmě pořadím nemíchala a posádky spíše než přes zisk mohly na této RZ ztratit. První desítka průběžného pořadí se dokázala vtěsnat do rozdílu pouhé sekundy a půl. Na vedoucí pozici se po prologu vyhříval Giandomenico Basso, doprovázený překvapivě dvojicí Tosini a Sciessere, který startuje jako jeden z mála s Fordem Fiesta S2000, přesněji s kusem týmu A-style. Italskou nadvládu narušil na desátém místě Jan Kopecký. Dvoukolkám po necelých čtyřech kilometrech vévodil formulový pilot Robert Kubica s Cliem S1600.

Pravé závodění začalo ovšem až na druhé „erzetě,“ Do první sekce dnešního dne se startovalo až těsně před jedenáctou hodinou dopolední, ale i přesto mělo plno posádek těžkou hlavu z volby pneumatik. Na trať padala mlha a místy dokonce sprchlo. Většina posádek zvolila na první tři páteční zkoušky slicky, ale „nakládání“ mokré pneumatiky do rezervy nebylo ničím výjimečným. Kopecký startující s Fabií S2000 po Maurinovi hned ze začátku zaznamenal defekt a na sedmé zkoušce dokonce měnil kolo. Problémy však měl například i Roman Odložilík, který na posledním testu urazil kolo a končí. Cíl z předních posádek neuvidí ani Sciessere s Fiestou, Signor s Fabií, či Piero Longhi.

První desítku první etapy uzavírá Davide Di Benetto s Peugeotem 207 S2000. Ten se do první desítky posunul až na konci etapy ze čtrnáctého místa. Alessandro Perico figuruje téměř minutu před ním, ale pouhých sedmnáct sekund za Lucou Bettim. I on se ze začátku soutěže potýkal s problémy, přesněji se špatně fungujícími brzdami. Vcelku překvapivě se na sedmém místě drží Rudy Michelini za Elwisem Chentre. Ten s minimálním odstupem jedné desetiny sekundy dohání pátého Lucu Cantamessu. Renato Travaglia si jede tak nějak své, když nemá s kým na čtvrtém místě přímo bojovat. Čtyřicet sekund na vedoucí pozici Paola Andreucciho ztrácí Luca Rosseti. Naopak pouhých pět sekund na vedení ztrácí Giandomenico Basso, též předvádějící zmrtvýchvstání Fiatu.

Jan Kopecký klesl i kvůli problémům s únikem brzdové kapaliny až na jedenácté místo. Jan Černý figuruje na průběžné jednatřicáté pozici, jednu příčku před Antonínem Tlusťákem.

Dvoukolkám vévodí Stefano Albertini, před Simone Campedellim a Matteo Gambou. Všichni soutěží v rámci Clio R3 Trophy. Dobře rozjetého Kubicu zradila převodovka.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist