www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 10 - Rally 1000 Miglia

Rally 1000 Miglia kořistí Paola Andreucciho

24. dubna 2010 • 23:15

Italská Rally 1000 Miglia se dnes dostala do svého závěru. Na posádky čekala dnes poslední etapa, která čítala sedm rychlostních zkoušek. Na trati přes noc opět sprchlo a díky oblačnému rannímu počasí trať zůstala mokrá i v průběhu závodu a špička startovního pole většinou zvolila jednotně měkký slick. V odpolední části etapy se však již objevilo sluníčko.

Smolařem dne byl Giandomenico Basso. Ten bojoval ještě včera o vítězství, ale dnes tomu bylo zcela jinak. Po problémech s defekty se musel spokojit s pátým místem, na které spadl na poslední rychlostní zkoušce. Představme si ale kompletní první desítku konečných výsledků. Jan Kopecký určitě neudělal ostudu, ale očekávalo se asi trošku více. Desáté místo je jeho víkendovým maximem a zároveň nejlepším umístěním Škody Fabia S2000, když Antonín Tlusťák dokončil až na šestadvacátém místě a Roman Odložilík odstoupil stejně jako Signor. Devátá pozice připadla Corradu Fontanovi, hned za Lucou Bettim. Na sedmém místě vcelku překvapil Rudy Michelini v černém Peugeotu 207 S2000. Alessandro Perico je s šestým místem určitě spokojen. Naopak již zmíněné páté místo Bassa není určitě jeho maximem a nebýt problémů, určitě by figuroval výše. Právě před něho se na posledním měřeném testu dostal Elwis Chentre, který má na svém kontě desetivteřinovou penalizaci. I bez ní by však nestačil na třetího Renato Travagliu, který měl v závěru soutěže, konkrétně na předposlední zkoušce, defekt. Druhé místo si v závěru soutěže udržel Luca Rossetti, který neměl s kým přímo bojovat. Suverénním vítězem se nestal tedy nikdo jiný než Paolo Andreucci, který proplul celou soutěží bez větších problémů.

Na poslední zkoušce havaroval Luigi Fontana a do první desítky by se nebýt tříminutové penalizace dostal i Luca Catamessa.

Dvoukolkám vévodil přesvědčivě Stefano Albertini s Cliem R3. S rozdílem jedné minuty za ním zaostal ostřílený Simone Cempedelli. Na třetím, čtvrtém a pátém místě se seřadila trojice Matteo Gamba, Fabrizio Ferrari a Marco Asnaghi. První šestku uzavřel Alessandro Bettega. Gamba rovněž ovládl hodnocení dvoukolem ERC a to o devět minut před naším Janem Černým. Černý rovněž obsadil desátou příčku v rámci evropského Clio R3 Trophy.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist