www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Sata Rally Açores

Sébastien Ogier i na Sata Rally Acores?

10. června 2010 • 17:30

Jedna z největší hvězd aktuální soutěžní scény, Sébastien Ogier, naplňuje svá přání a rozšiřuje počet svých startů v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Společně se svým spolujezdcem Julienem Ingrassiou by se měl představit v Peugeotu 207 S2000 i na Sata Rally Acores.

Předloňský vítěz JWRC vstoupil do světa IRC zaslouženým, byť poněkud šťastným vítězstvím na prestižní Rallye Monte Carlo 2009. Následovalo rozkoukávání se v mistrovství světa, do letošní sezóny pak vstoupil 'Seb junior' skutečně famózním způsobem, když dokázal zastínit i tovární dvojku Citroënu Dani Sorda či oba tovární jezdce Fordu. Třešničkou na dortu pak bylo vítězství na nedávné Vodafone Rali Portugal.

Už po svém vítězství na Monte se nechal Sébastien Ogier slyšet, že by rád startoval ve více závodech IRC. Vloni se mu to nepodařilo, další start tak následoval až letos, opět na jeho domácím Monte. Po celou soutěž bojoval o nejvyšší příčky a v závěru mohutně stahoval náskok Mikko Hirvonena, problémy s alternátorem znamenaly těsně před závěrem soutěže konec nadějí. Druhý start francouzského mladíka v letošním IRC se uskutečnil na nedávné Rally d'Italia Sardegna. To tentokráte nemělo příliš dlouhého trvání, hned na úvodním testu nejdříve dostal defekt, později jej definitivně vyřadily problémy s motorem.

Již nyní je jasné, že se nejednalo o jeho poslední vystoupení v seriálu IRC. Stáj Peugeot již potvrdila jeho účast na asfaltové Geko Ypres Rally, která se pojede koncem června. V současné době to pak vypadá, že se rodák z Gapu představí za volantem Peugeotu 207 S2000 i o tři týdny později na Sata Rally Acores.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist