www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Neste Oil Rally Finland (PWRC)

Juha Kankkunen se vrací do mistrovství světa

16. června 2010 • 16:30

V pondělí 21. června by měl být oficiálně oznámen návrat čtyřnásobného mistra světa v automobilových soutěžích, legendárního finského jezdce Juhy Kankkunena, do kokpitu závodního vozu. Na domácí Neste Oil Rally Finland by se měl představit za volantem Fordu Focus WRC.

Juha Kankkunen se tak postaví na start své 162. soutěže mistrovství světa, čímž potvrdí svou druhou příčku mezi piloty s největším počtem startů v MS za Carlosem Sainzem. Jeho zatím posledním startem byla Network Q RAC Rally ve Velké Británii, kde společně s Juhou Repem a Hyundaiem Accent WRC skončili na devátém místě absolutně.

Po svém odchodu z nejvyšších pater světových soutěží se Kankkunen věnoval závodům historickým vozům, vyhrál například letošní Portugal Revival Rally, která se jela při podniku mistrovství světa.

Důvodem návratu Kankkunena po osmi letech je oslava šedesátého ročníku letošní finské soutěže. V minulých letech předvedli obdobný jednozávodový comeback i Ari Vatanen (2003) a Timo Salonen (2002). Zatím není jasné, kdo bude Kankkunenův spolujezdec.

Počty startů v MS
Carlos Sainz196
Phil Mills163
Juha Kankkunen161
Luis Moya161
Denis Giraudet153

-mah- ; -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist