www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Sata Rally Açores

Na Azorech (skoro) nikdo nepojede

11. července 2010 • 09:00

Sedmým dílem letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge bude už koncem příštího týdne Sata Rally Acores. Po celkem vydařené premiéře v loňském roce přichází letos vystřízlivění. I v už tak dost chudému seznamu přihlášených se dělají razantní škrty, takže ve finále se na ostrově v Atlantském oceánu představí jen hrstka posádek.

Není příliš velkým překvapením, že na startu bude chybět britský pilot Guy Wilks. Ten po nehodě na Rally Sardinia stále ještě není v pořádku a tak se rozhodl odložit návrat na pozdější dobu, momentálně to nejpravděpodobněji vypadá na zlínskou Barum Rally.

Již v belgickém Ypres anoncoval šéf Protonu Chris Mellors, že letošní program v IRC bude výrazně omezený, v plánu jsou momentálně dva až tři závody. Ještě před odstoupením všech vozů kvůli poruše motoru bylo jasné, že tým se na Azorské ostrovy nevydá, takže ze startovní listiny ubude trio Atkinson, McRae a Cave.

Ještě před uzávěrkou přihlášek byla zrušena zvažovaná účast Sébastiena Ogiera, na poslední chvíli vypadly z listiny i další tři Peugeoty. Radik Shaymiev bude ve stejném termínu raději startovat na Rally Estonia, Burcu Cetinkaya má po havárii v Ypres vůz poškozený, takže se na Azorech představí jen v bezpečnostním voze. Kvůli havárii a notně poškozenému vozu nakonec vynechává portugalskou soutěž i Daniel Oliveira, který se ve stejném termínu představí na závodech v Argentině se Subaru Impreza STI týmu Baratec. Na poslední chvíli vypadl ze seznamu přihlášených italský pilot Marco Cavigioli, který při testech havaroval s Fiatem Grande Punto JTD.

Kdo se tedy představí na startu? Duo Fabií Juho Hänninen + Jan Kopecký, duo Peugeotů Kris Meeke + Bruno Magalhaes a duo Fordů Andreas Mikkelsen + Bernardo Sousa. Těm budou chtít znepříjemnit situaci domácí piloti Ricardo Moura, Vítor Pascoal či Pedro Meireles.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.07.2010 11:04
Plhus
Když to všechno tlačí na ostrovy do tramtárie,tak se nesmí divit....
toplist