www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. září 2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Sata Rally Açores

První krátká etapa na Azorech rozhodla o startovním pořadí

15. července 2010 • 22:00

Startovní pořadí - toto slovní spojení se vinulo jako tenká nit celou úvodní etapou letošní Sata Rally Acores. Naplánované byly tři úseky o délce pouhých 24 kilometrů, přesto můžou být rozhodující pro výsledek celé soutěže.

Bylo totiž rozhodnuto, že do druhé a třetí etapy bude startovat první pětice v obráceném pořadí. Všichni účastníci tedy dělali maximum proto, aby na ně nezbyl černý petr. Přeci jen, azorské šotolinové tratě se spoustou prachu prvním startujícím příliš nepřejí.

Výsledek je nakonec uspokojením pro všechny. Tolik nepřenou pátou příčku vybojoval Bernardo Sousa, kterého výsledky absolutní klasifikace tolik nezajímají, jeho prioritou je portugalský šampionát. Druhý na trať se vydá Jan Kopecký, kterého na závěrečné superspeciálce sužovaly problémy se spojkou.

První trojice se seřadila do pouhých dvou desetin, druhý Bruno Magalhaes a třetí Andreas Mikkelsen mají dokonce po třech zkouškách shodný čas. Až úspěchem na superspeciálce se do čela vyhoupl finský lídr seriálu IRC Juho Hänninen.

Úvodní zahřívací kolo máme tedy za námi, zítra ráno teprve začne ten správný boj.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist