www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Sata Rally Açores

Druhá etapa Azorské rally: Magalhaes proti škodovkám

16. července 2010 • 20:15

Druhá etapa SATA Rally Acores měla největší počet rychlostních zkoušek, ty se však svou délkou vyrovnají těm, které přijdou v závěrečním dni. Na devítce pátečních úseků neodpadl nikdo z pravidelných jezdců IRC, na čele se vyhřívá domácí favorit Bruno Magalhaes před dvojicí továrních škodovek.

První pětka dnes startovala v otočeném pořadí vycházejícím z výsledků po včerejší RZ 2. Velké trápení kvůli tomu během celého dne prožíval Bernardo Sousa, který musel čistit trať a rychle se propadal pořadím; od tohoto okamžiku se začal soustředit již jen na klasifikaci portugalského mistrovství. Hned v první dopolední vložce do hry výrazně promluvily defekty, které postihly Meeka, Hänninena i předního ‚enkaře‘ Mouru. Díky tomu se Magalhaes posunul do čela a prapor nepředal až do konce etapy. V průběhu úvodní sekce si Jan Kopecký vyšlápl na Andrease Mikkelsena a posunul se na druhé místo.

Ten se hned na úvodní RZ třetí sekce propadl i za Hänninena a když přišla na řadu zkouška, kterou norská dvojice při debutu na Azorech trénovala za husté mlhy, zatímco ostatní konkurenti používali rozpis z loňska, následoval další propad za Meeka. Ten se i na této soutěži hodně trápí a stále se mu nedaří najít recept na zelené vozy z Boleslavi. V úvodu závěrečné sekce jeho Peugeot navíc postihl další defekt a Meeke si své pozice s Mikelsenem opět vyměnili.

Vývoj poslední trojice vložek už přinesl pouze kosmetické úpravy vzájemných rozestupů, výjimkou byl útok Hänninen na poslední RZ den, po které v celkovém pořadí přeskočil Kopeckého. Magalhaes se navíc na posledních dvou vložkách trápil s pneumatikami a jeho doposud celkem komfortní náskok se zmenšil na pouhé dvě vteřiny. Díky tomu se ve třetí etapě můžeme těšit na poměrně vzrušující akci, která se odehraje na šesti úsecích o délce okolo sta kilometrů. První sobotní RZ startuje ve 12:07 středoevropského času.

SATA RAlly Acores - 1. etapa
1.Bruno Magalhaes-Carlos MagalhaesPPeugeot 207 S20001:28:35.8
2.Juho Hänninen-Mikko MarkkulaFINŠkoda Fabia S2000+2.2
3.Jan Kopecký-Petr StarýCZŠkoda Fabia S2000+8.2
4.Andreas Mikkelsen-Ola FlöeneNFord Fiesta S2000+48.9
5.Kris Meeke-Paul NagleGBPeugeot 207 S2000+51.7
6.Bernardo Sousa-Nuno SilvaPFord Fiesta S2000+2:23.6
7.Ricardo Moura-Sancho EiróPMitsubishi Lancer Evo IX+3:38.6
8.Vítor Pascoal-Mário AstroPPeugeot 207 S2000+6:53.8
9.Pedro Vale-Rui MedeirosPMitsubishi Lancer Evo IX+6:55.9
10.Sérgio Silva-Paulo LealPMitsubishi Lancer Evo IX+7:08.8

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist