www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 10 - Bosphorus Rally

Luca Rossetti vyhrál Bosphorus Rally

26. července 2010 • 13:40

Italský tovární jezdec Abarthu Luca Rossetti vyhrál společně se svým stálým spolujezdcem Matteem Chiarcossim letošní ročník Bosphorus Rally a udělal tak další z důležitých kroků k zisku titulu mistra Evropy.

Rossetti využil pro start v Turecku nabídky místní stáje ST Racing. Speciál Fiat Grande Punto S2000, který vodil před dvěma lety v evropském šampionátu Volkan Isik, sice nepatří mezi nejmodernější speciály, přesto to Rossettimu stačilo na bezpečné vítězství.

Dopomohli mu k tomu výrazně i soupeři, kteří se vesměs vystříleli sami. Nejvíce mrzelo asi odstoupení Macieje Oleksowicze, který se v okolí Istanbulu předváděl ve velice dobrém světle a kromě shakedownu vyhrál i úvodní rychlostní zkoušku, během druhé etapy však musel kvůli poškozenému řízení odstoupit. V závěrečné etapě nastoupil v rámci superally, za což získal bonusové body do hodnocení ME.

Jeden z protagonistů loňského souboje o vítězství Luca Betti tentokrát doplatil na sérii defektů. Hned na druhém testu dostal dvojitý defekt, při výměně kola se navíc potýkal problémy s heverem. Ztráta 14 minut znamenala konec nadějí na přední umístění, přesto se sympatický Ital rozhodl pokračovat. Cíl soutěže však přesto nespatřil, tentokrát jej potkaly dokonce tři defekty na jediné zkoušce.

Cíl soutěže nespatřil ani Corrado Fontana, který nemá šotolinu příliš v lásce a i proto opět startoval s produkčním Lancerem Evo IX. Poškozený olejový chladič a následně i motor znamenalo konec trápení. Ve velice dobrém světle se předváděl ukrajinský pilot Yurii Protasov, který s produkčním Subaru Impreza STI bojoval o stupně vítězů a porážel řadu zkušených místních pilotů. Celý druhý den se trápil s přehříváním svého vozu, na předposlední zkoušce celé soutěže jej opět potkaly technické problémy, které znamenaly definitivní stop.

Na stupně vítězů doprovodili Rossettiho Yagiz Avci s Fordem Fiesta S2000 a Serkan Yazici s dalším Fiatem Grande Punto S2000. Na stříbrné a zároveň poslední příčce v rámci hodnocení mistrovství Evropy skončil polský pilot Szymon Ruta s Peugeotem 207 S2000.

Konečné výsledky Bosphorus Rally

Průběžné pořadí mistrovství Evropy

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist