www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Eurostroj Rally Tišnov

Ducháčkova Tišnovská posilovna

19. května 2006 • 11:30

Ani ve třetím letošním rallysprintu nechyběl Sláva Ducháček na stupních vítězů. Nezabránila mu v tom ani porucha posilovače, ani zlobivá elektronika motoru, ani průtrž mračen. Umístěním na stříbrném stupni vítězů se udržel v boji o celkové vedení v průběžném pořadí třídy A5, kde mu nyní patří rovněž druhé místo.

V minulém roce se Sláva Ducháček s Petrem Dufkem v Tišnově moc nesvezli. Na třetí erzetě je zastavila prasklá poloosa a tak se letos těšili, že si rychlostní zkoušky, které považují za jedny z nejhezčích u nás, letos pořádně projedou. Vedle toho je čekalo další pokračování souboje s Michalem Horou o vedení ve třídě A5. Z tohoto duelu však sešlo ještě na začátku prvního měřeného testu. „Hned od první vložky nás zlobil posilovač řízení. Fungoval záhadně jen při zatáčení vpravo. Když jsem chtěl jet vlevo, byla to dřina a pokud jsem při smyku potřeboval dát kontra, bylo to dost dobrodružné,“ uvedl později pilot Škody Felicia 1,4 Kit Car v barvách APM – Automotive.

Aby toho nebylo málo, opět v levých zatáčkách, vynechávala elektronika, takže se motor několikrát málem zastavil. Přesto přijížděla chodská posádka do servisní zony po třetině soutěže na třetím místě ve třídě. Za druhým Vlastimilem Hodaňem zaostávala o necelé tři vteřiny. Problém s elektronikou se podařilo mechanikům vyřešit, ale od páté erzety pro změnu začal vypadávat druhý a pátý rychlostní stupeň. „Do poslední rundy jsme šli jako druzí. Michal Hora byl minutu před námi a Pavel Mika zase o minutu zpět. Do toho se spustila průtrž mračen. Zvolili jsme proto kombinaci jízdy na jistotu a tak trošku jsme pobavili i diváky nějakým tím smykem. Měli jsme samozřejmě obuté suché pneu, tak to pěkně klouzalo. O druhé místo jsme nechtěli přijít a taky jsme měli na paměti, že tuto sobotu máme ve Kdyni povinnosti k našim partnerům. APM – Automotive pořádá Veletrh dodavatelů a partnerů s programem pro širokou veřejnost a naše felicie tam samozřejmě nemůže chybět,“ popsal Sláva závěr soutěže, která mu přinesla letos již třetí pohár za umístění na stupních vítězů.

S výsledkem byli tedy Sláva i Petr spokojeni, jen je mrzelo, že díky technice nemohli více prohnat Michala Horu a také si dostatečně neužili pěkných rychlostních zkoušek tak, jak si to před startem plánovali. V polovině června je čeká start na téměř domácím Pačejově a všichni se již nyní těší na pokračování boje o vedení ve třídě, nejen mezi Slávou a Michalem, ale i dalšími posádkami, v letos asi nejzajímavější třídě A5.

Milan Hauer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist