www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 10 - Rally Príncipe de Asturias

Seznam přihlášených na Rally Príncipe de Asturias

3. září 2010 • 08:00

Již příští týden pokračuje na severu Španělska seriál mistrovství Evropy. Na startu se tentokrát sejde početně hodně slabé startovní pole. Z celkového počtu se pak do hodnocení seriálu starého kontinentu bude započítávat pouhopouhá čtveřice.

Na startu se neobjeví Luca Rossetti, který plánuje návrat do ME až v Řecku, stejný plán má i Polák Maciej Oleksowicz, Luca Betti se pak letos nejspíš představí až v Antibes.

Z registrovaných účastníků mistrovství Evropy tak na startu uvidíme pouze čtveřici pilotů. Největším favoritem bude Corrado Fontana, kterého i tentokráte doplní ve druhém Peugeotu z dílen Grifone jeho otec Luigi. Po zlínské Barumce bude chtít získat další porci evropských bodů i Antonín Tlusťák, který však tentokrát nebude startovat se svojí obvyklou Fabií S2000. Posledním účastníkem z ME bude Ital Marco Cavigioli.

Ze zahraničních pilotů se pak představí již jen palestinský vítěz letošní Katarské Rally Rami Jaber. Na domácím poli bude chybět největší hvězda Xevi Pons, který bude ve stejném termínu pouze trénovat na MS ve Francii. S Fiestou S2000 od Nupelu se pak představí Victor Senra. Největší překvapení připravil pro fanoušky Miguel Fuster. Ten není spokojený se svým výkonným Porsche. Na minulém závodě startoval s Lancerem Evo X, na Asturias opět usedne do vozu S2000. Původně chtěl startovat s Puntem S2000 od Procaru, to je ale po Madeiře hodně zničené. Fuster se tak představí s Fabií S2000 z dílen zlínské stáje JM Racing, čímž doplní Alberta Heviu na voze stejné značky, která je mimochodem hlavním sponzorem celého závodu.

Základní informace a seznam přihlášených na Rally Príncipe de Asturias

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist