www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Ireland Rally

Rally Ireland dostala od FIA zelenou

23. května 2006 • 15:00

Organizátoři Irské rally obdrželi od FIA kladnou zprávu, která chválí organizaci celé soutěže, včetně bezpečnosti. Rally Ireland se jela v březnu jako kandidátský podnik do seriálu mistrovství světa.

Ve zprávě se jasně hovoří o tom, že Irsko by soutěž mistrovství světa rally pořádat mohlo. Vše dopadlo na výbornou včetně hodnocení bezpečnosti. Také lékařské zabezpečení bylo dle FIA vynikající. O této zprávě jsme vás již informovali v půli dubna.

„Jsme opravdu potěšeni takovou zprávou od FIA, protože to jasně ukazuje, že naše úsilí nebylo zbytečné. Podle zprávy jsme schopni uspořádat podnik mistrovství světa,“ prohlásil na úvod promotér Rally Ireland, Ronan Morgan. „Máme tu v Irsku obrovskou podporu, takže doufám, že se nám v budoucnu podaří splnit náš cíl.“

Přestože je hodnocení kladné, generální manažer Rally Ireland John Bristow si nemyslí, že je tím vše vyřízeno. Podle něj se musí i nadále velmi tvrdě pracovat na tom, aby se soutěž do seriálu mistrovství světa dostala. Kandidují totiž i jiné státy. Mezi nimi Portugalsko, nebo Norsko.

„Nemůžeme si dovolit zahálet ani minutu. Proti nám je dalších pět zemí, které se chtějí do mistrovství světa také dostat. V současnosti ani není jasné, jak bude vlastně šampionát v budoucnu vypadat a zda bude nějaká možnost se do něj dostat. Podle mě by se musela změnit jeho struktura. Pokud se to stane, musíme se hlasitě ozvat, abychom to byli právě my, kdo zaplní další místo,“ dodal na závěr John Bristow

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.05.2006 11:56
Runy
Souhlasím!!!
23.05.2006 17:53
Karbonyl - moderátor
Dostal vůbec někdy nějaký kandidátský podnik negativní hodnocení? Možná pořadatelům křivdím, ale podle mě je tato zpráva jenom canc za 100.000 Euro.
toplist