www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Sweden (PWRC)

Daniel Sordo ve Švédsku s produkčním vozem?

10. ledna 2011 • 14:45

Čerstvý tovární jezdec Prodrivu Dani Sordo uvažuje o účasti na první soutěži mistrovství světa ve Švédsku s klasickým produkčním vozem třídy 3. „Pokud nevyjde Švédsko, náhradní variantou je Portugalsko. Je ale potřeba nabourat dlouhou přestávku od závodů,“ řekl Sordo. Zatím není jasné, jak by se ke startu s vozem jiné značky stavěl jeho zaměstnavatel.

Daniel Sordo

„Mohli jsme letos startovat s Fordem nebo Citroënem, ale museli bychom za to platit. Nepodepsal jsem smlouvu s Mini proto, že by to byla jediná varianta, ale byla podle mě nejlepší. Na starty s Citroënem nebo Fordem bych musel žebrat u firem o peníze. Radši pojedu v týmu, který docení raději mé umění než nadité peněženky sponzorů,“ prozradil Dani Sordo.

Dani Sordo má také možnost porovnat DS3 WRC s Countrymanem WRC, protože v obou autech už jezdil. „Samozřejmě, Citroën už byl dál, začínají totiž sezónu už ve Švédsku a musí být připraveni. Proto jsou o půl roku dál, než Prodrive. Vše je ještě otázkou vývoje. Jeli jsme například druhou 'evoluci' motoru z plánovaných pěti, kromě něj se musíme zaměřit i na podvozek,“ dodal španělský pilot.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist