www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Sweden (PWRC)

Per Gunnar Andersson sehnal peníze, Švédsko pojede

14. ledna 2011 • 21:30

Dlouhou dobu byl start Per Gunnara Anderssona na Rally Sweden nejistý. I přes velmi výhodnou nabídku mu chyběla k zajištění startu s vozem WRC ještě polovina rozpočtu.

Per Gunnar Andersson

Proto se sympatický Švéd rozhodl, v záchvěvu poslední naděje, vypsat sbírku na svůj start. Dnešním dnem se podařilo získat potřebný finanční obnos a PG Andersson se na startu domácí soutěže objeví.

Chybějící sumu peněz mu totiž dnes přispěla nadace Helmia. „PG Andersson je velice dobrý jezdec a pro vývoj jeho kariéry je hodně důležité, aby se ukázal na letošní Rally Sweden a dokázal, že s konkurenceschopným vozem dokáže bojovat o čelo. Proto jsme se rozhodli přispět mu 200 000 SEK,“ prozradil zástupce nadace a zároveň bývalý závodník Lars Erik Walfridsson.

„Jsem neskutečně šťastný a zároveň vděčný Helmii, že se podařilo dotáhnout můj sen do úspěšného konce. Rodina Walfrissonů dělá strašně moc pro lidi i motorsport,“ neskrýval nadšení Andersson, který dnes dokončil testy na Rallye Monte Carlo. „S testy jsem spokojený, podařilo se nám udělat dobré nastavení. Nový motor ale poprvé dostaneme až v úterý,“ dodal Andersson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.01.2011 21:54
Walach
Výborně, skvělá zpráva.
Akorát nevim, zda je dobré nasadit netestovaný motor přímo na Monte...
toplist