www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Sweden (PWRC)

Průvodce Power Stage na Rally Sweden (VIDEO)

10. února 2011 • 07:00

Na letošní Rally Sweden si odbudou svou premiéru nejen nové speciály WRC, ale také tzv. Power Stage, na které se bude před televizními kamerami bojovat o bonusové body. Jak vypadá tento test v podání švédské soutěže vám na videu předvede známý redaktor Rally Radia Colin Clark.

Per-Gunnar Andersson při testu na Rally Sweden 2011

Významnou novinkou letošní sezony MS rally je zavedení tzv. Power Stage. Jedná se o rychlostní zkoušku, kterou musí pořadatelé každé soutěže zařadit do harmonogramu její poslední etapy. Tento test bude vysílán živě a tři nejrychlejší jezdci v hodnocení této „erzety“ získají bonusové body (3-2-1), které se jim budou společně s body získanými za umístění v celkovém hodnocení soutěže započítávat do tabulky šampionátu. Power Stage se tak postará o zdramatizování závěru rally.

Mezi samotnými jezdci na tuto zkoušku převažují spíše záporné názory. „Nelíbí se mi to. Pokud v té době budu na prvním místě, určitě nebudu riskovat,“ řekl Mikko Hirvonen. Spokojenost nejeví ani Sébastien Loeb z konkurenčního CItroënu: „Nemyslím si, že bychom podobnou vymoženost v mistrovství světa potřebovali. Je to hodně nefér vůči posádkám, raději by ji měli uspořádat až po soutěži jako něco navíc.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist