www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Sweden (PWRC)

UPDATE: Patrik Flodin vyloučen z Rally Sweden !

11. února 2011 • 23:30

Vylučovací 'mánie' na Rally Sweden pokračuje. Po včerejší diskvalifikaci mexičana Ricarda Triviña byla dnes po konci první etapy vyloučena průběžně druhá posádka v rámci klasifikace PWRC Patrik Flodin - Göran Bergsten.

Patrik Flodin - Göran Bergsten (Subaru Impreza Sti) - Rally Sweden 2011

Důvodem vyloučení této dvojice je použití nesprávných ráfků na soutěžních kolech. Jeho ruský tým Uspenskiy Rally Tecnica totiž použil loňské ráfky, které již nejsou v letošním roce povoleny. „Cítím se hrozně. Je to krutý trest za takovou triviální chybu,“ řekl zdrcený Patrik Flodin.

Aktualizace: Od letošního roku platí pro produkční vozy pravidlo, které říká, že v případě, že ráfky nejsou lité, musí mít minimální hmotnost 8,6 kg. Komisaři zkontrolovali ráfky Patrika Plodina a protože byly kované, tak dva z nich zvážili. Jeden měl hmotnost 6,8 kg, druhý 6,5 kg.

Je třeba dodat, že rozdíl dvou kilogramů na každém kole již nezanedbatelně ovlivňuje jízdní vlastnosti vozu. Jednak dochází ke zlepšení funkce zavěšení snížením neodpružených hmot, ale také k zlepšení akcelerace a brždění snížením rotačních hmot kol.

-plu- ; -fri- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist