www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Sweden (PWRC)

Solbergovo auto řídil na poslední zkoušce spolujezdec

13. února 2011 • 16:45

Na závěrečné rychlostní zkoušce letošní Rally Sweden, televizní Power Stage s názvem Gustavsfors 2, řídil vůz Pettera Solberga jeho irský spolujezdec Chris Patterson. A nevedl si vůbec špatně, ztratil pouhých 51 vteřin na nejrychlejšího Ogiera a udržel dvojici v první pětce.

Chris Patterson - Rally Sweden 2011

Co stálo za důvodem takto zásadní změny? Petter Solberg byl v pátek ve 13:55 při přejezdu na RZ 5 přistižen, jak v místech, kde byla rychlost omezena na 80 km/h, jel 112 km/h. Za tento přestupek se mu policie rozhodla zabavit řidičský průkaz s tím, že obdržel dočasné povolení na řízení auta po následujících 48 hodin. Tento časový úsek vypršel těsně za cílem RZ 21.

Do posledního úseku tak odstartoval za volantem Chris Patterson. „Bylo to poprvé v životě, co jsem řídil Citroën DS3 WRC,“ přiznal se za cílem již vysmátý spolujezdec. Ten si vůbec nevedl špatně, při prvních kilometrech se speciálem WRC na sněhu a bez diktátu spolujezdce ztratil pouze 12 vteřin na kilometr.

Otázkou je, jak se ještě případně postaví k Solbergově případu sportovní komisaři soutěže. Už v pátek dostal Solberg jako soutěžící pokutu 800 Euro od ředitele rally.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.02.2011 18:16
Pluto - moderátor
Petterovy sebrané papíry a problematika kolem je celkem slušně rozebrána i na fóru - odkaz na forum.autosport.cz
toplist