www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Platinum Rajd Polski

Rajd Polski má nový úlovek do své startovní listiny

25. května 2006 • 09:20

Vedle Giandomenica Bassa, Oscara Svedlunda či Patrika Flodina se organizátorům Rajdu Polského, dalšího podniku letošního evropského šampionátu, podařilo sehnat dalšího špičkového jezdce, který bude určitě patřit k oživením soutěže.

Touto hvězdou se stane tovární jezdec Citroënu Sport a zároveň úspěšný účastník juniorského světového šampionátu, britský chráněnec Colina McRae Kris Meeke. Ten se představí na šotolinových tratích kolem Mazurských jezer ve druhé polovině června, kdy usedne do Citroënu C2 R2, které by mělo být jedním z prvních aut homologovaných dle nově tvořených rozdělení tříd.

„Jsem velice rád, že budu moci v Polsku startovat. Bude dobré zůstav v závodním rytmu, protože teď nás čeká ve světě dlouhá pauza. Navíc jsem byl osloven Citroënem na pomoci při vývoji nového vozu, za což jsem nesmírně rád. Auto je po všech stránkách méně výkonné než vůz S1600, přesto je však hodně kvalitní. Jsem překvapený hlavně jeho robustností a dobrými jízdními vlastnostmi,“ prozradil po prvních testech Kris.

„Hned po návratu z Polska se vrhneme do testování C2 S1600 před nadcházejícími soutěžemí v Německu a Finsku. Obě půjdou hned po sobě, přičemž každá z nich má odlišný povrch,“ naznačil další plány Meeke, který nedávnou Rally Italia Sardinia zvolil jako svůj pauzírující podnik.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist