www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 11 - Geko Ypres Rally (ME)

Na britských ostrovech dvě fabie s Greerem a Barrablem

24. února 2011 • 23:30

Britskému importéru Škody se to s podporou motoristického sportu skutečně podařilo. Po úspěšné loňské premiéře v IRC s Guyem Wilksem letos budou podporovat Andrease Mikkelsena, soukromníci si na ostrovy pro britský šampionát přivezli další dva vozy.

Jonny Greer a jeho Škoda Fabia S2000

První Fabii S2000 přivezl na britské ostrovy Jonathan Greer. Dvaadvacetiletý talentovaný pilot ze Severního Irska začne již o tomto víkendu na Rally Sunseeker čtvrtou sezónu v britském šampionátu. „Po loňské sezóně jsme se rozhodovali, co dál. Auta skupiny N už upadají, bylo potřeba posunout se dál. Proto jsme začali dávat dohromady plány na starty se Škodou Fabia S2000, ale nevypadalo to dobře s budgetem. Když o našich úvahách na starty v britském šampionátu uslyšeli ve Škodě UK, rozhodli se nás podpořit,“ prozradil Greer, který má v plánu před prvním ostrým startem natestovat alespoň 40 mil na známé testovací trati ve Sweet Lamb.

Na stejné soutěži by měl poprvé se Škodou Fabia S2000 představit i Robert Barrable. Třiadvacetiletý Ir ze Swords si v těchto dnech přivezl domů speciál, se kterým v loňském roce startoval na vybraných závodech IRC Jan Kopecký. „Koupě tohoto vozu je součástí našeho dvouletého plánu. V letošním roce bychom chtěli jet kombletní britský šampionát a dva závody v IRC - Geko Ypres Rally a Rally Scottish. V následujícím roce bychom pak rádi startovali na více závodech v zahraničí,“ prozradil Barrable, úřadující vítěz poháru Citroën ve Velké Británii i Irsku.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.02.2011 17:48
Mirekfric
Barrable dostal auto až ve středu večer, takže se poprvé svezl až na shakedownu.
toplist