www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 11 - ELPA Rally (ME) - ZRUŠENO

Rally Elpa vyřazena z mistrovství Evropy 2011

28. února 2011 • 22:00

Již od konce minulého týdne začala na veřejnost prosakovat zpráva, že by měla být řecká Rally Elpa vyřazena z kalendáře letošního mistrovství Evropy. Tato skutečnost byla dnes definitivně potvrzena, evropský šampionát tak bude mít jen jedenáct dílů.

Rally Elpa se v posledních letech jezdívala na podzim na šotolinových tratích v okolí města Itea. Pro letošní rok se pořadatelé rozhodli pro razantní změnu a přesunuli nejen termín na začátek dubna, ale také na asfaltový povrch, přičemž centrum mělo být ve městě Lamia.

Maciej Oleksowicz - Andrzej Obrebowski (Ford Fiesta S2000) - Rally Elpa 2010

Koncem minulého týdne se však na oficiálních stránkách soutěže objevila informace, že se dnes bude rozhodovat o tom, zda se Rally Elpa pojede jako součást mistrovství Evropy. Tato zpráva byla překvapivá pro všechny zainterestované, na takto katastrofický scénář totiž žádné indicie nenasvědčovaly.

Dnes bylo na zasedání organizačního výboru definitivně potvrzeno, že Elpa nebude letos v mistrovství Evropy. Jako důvod byl uveden nezájem zahraničních posádek, což je však hodně chabá výmluva. Těžko mohou očekávat nějaký zájem, když ani měsíc před soutěží nejsou zveřejněné zvláštní ustanovení ani přihláška. Naopak, podle zákulisních informací se očekávala účast minimálně desíti posádek ze zahraničí.

Rally Elpa se tak v rámci ME nepojede, stejný krok pak organizátoři učinili i v roce 2008. Dostanou Řekové v budoucnu třetí šanci, aby mohli svůj podnik zrušit? Letošní seriál mistrovství Evropy tak již tradičně zahájí italská Rally 1000 Miglia.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist