www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Autoslalom Zlín

Automobilový slalom Zlín přivítá rakouskou špičku

19. května 2011 • 14:00

Už tento víkend se na Moravě uskuteční XXII. Automobilový slalom Zlín, který je tradiční součástí FIA Zóny střední Evropa, Mistrovství České republiky a České Trofeje Junior. Letos poprvé je však podnik zařazen taky do rakouského národního mistrovství a pořadatelé z Autoklubu Rallye Zlín v AČR tak k 19. květnu, na kdy byla stanovena uzávěrka „papírových“ přihlášek, mají zaevidováno nejen početné, ale rovněž velice kvalitní startovní pole. Případní zájemci o start stále mají možnost přihlásit se na místě v den závodu.

Christian Rosner, Honda Civic VTi - Automobilový slalom Zlín 2010

XXII. Automobilový slalom Zlín se uskuteční během neděle 22. května na letišti v Biskupcích nedaleko Luhačovic. Stejně jako v případě přerovského slalomu, který se pojede jen o den dříve v sobotu 21. května na letišti ve Výmyslově, se rakouské mistrovství ke zlínskému podniku připojilo v naprosté tichosti, nicméně do startovní listiny přineslo nebývalou konkurenci. „Loni jsme měli dopředu přihlášeno 47 jezdců a do závodu jich nakonec odstartovalo 62. Letos máme ještě větší počet jen v písemných přihláškách, takže lze předpokládat, že i s příchozími, kteří se do podniku přihlásí přímo v den závodu, se celkový počet jezdců může přiblížit až k osmi desítkám,“ odhaduje Miloslav Regner, ředitel zlínského slalomu.

A kdo z Rakušanů se tedy v Biskupcích ukáže? Přijede podstatná část tamější špičky. Nebude chybět slalomový vicemistr Rakouska za rok 2010 Christian Rosner na Hondě Civic, čtvrtý muž loňské klasifikace Karl Schagerl se silným VW Golf Rallye či další úspěšní jezdci Christian Sachsenhofer na Renaultu 5 a Gerhard Millauer se Suzuki Swift GTI. Silné Porsche 911 přiveze Matthias Lidauer, který po letošním úvodním slalomu v Teesdorfu vede aktuální klasifikaci rakouského šampionátu. Neobvyklý Fiat X 1/9 představí Robert Breitfelder, jenž před přerovským a zlínským závodem sdílí druhou příčku celkového pořadí s Markusem Stockingerem – ani ten nebude v Biskupcích se svou Mazdou 323 GT-R chybět. Přijedou i účastníci FIA Zóny střední Evropa. V jejím pořadí po Teesdorfu zatím vede Alfred Fries; i on už to v Biskupcích zná z minulých let a i letos přijede s Mitsubishi Lancer Evo, o mezinárodní body bude bojovat i Michael Hochauer na Seatu Leon TDI.

Alfred Fries, Mitsubishi Lancer Evo IX - Automobilový slalom Zlín 2010

Kromě Rakušanů se na Moravu chystají i jezdci z Maďarska a Slovenska. Nováčkem nebude Aleš Hrha s Hondou S2000, ten loni skončil v Biskupcích sedmý. I letos ve startovní listině figuruje jméno Ludescher - Ádáma, který zde v minulosti startoval s hodně upravenou Toyotou RAV4, ale střídá Lorand, který představí neméně vylepšený Trabant 750 GSX-R. Z českých, potažmo domácích jezdců si na nejvyšší příčky budou brousit zuby Michal a Antonín Červenkovi (mladší Michal v roce 2010 v Biskupcích skončil druhý celkově), rodinný klan Ušelů či zlínští Vladimír Machoň, Josef Varmuža a Pavel Hradil.

Přestože startovní listina již nabrala téměř finální podobu, případní zájemci ji mohou ještě rozšířit. Jezdci mají možnost se do závodu přihlásit ještě v den konání slalomu do 9:30 hodin přímo na letišti v Biskupicích. „Na slalomu mohou startovat i vozy bez technického průkazu, tedy bez SPZ, za splnění bezpečnostního minima, které posoudí vždy na místě technický komisař. Závodník samotný potřebuje jen ochrannou motoristickou přilbu,“ řekl Miloslav Regner.

Kompletní seznam přihlášených a další informace k víkendovým závodům v Přerově a Zlín naleznete na oficiální internetové stránce českých slalomů na adrese www.AutoSlalom.cz.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist