www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - INA Croatia Delta Rally

Fabia Cup jede do Chorvatska se sedmi vozy

30. května 2006 • 16:00

Na sedm se rozroste startovní pole Škoda Fabia Rallye Cupu při nadcházející chorvatské INA Delta Rallye v Záhřebu. Vedle tradičních šesti posádek míří na jih i manželé Kopelentovi, loni ve Fabia Cupu celkově třetí.

Ti mají letos skvěle rozjeté mistrovství republiky ve třídě A5, kde mají zaděláno na zisk titulu a start ve čtvrtém letošním podniku poháru identických fábií jim umožnil hlavní sponzor Rudolf Hubač, majitel firmy Nej motochema.

„Do Chorvatska se všichni jezdci moc těší,“ řekl na začátku týdne promotér seriálu ing. Miroslav Levora z firmy Auto Power. „Stejně jako loni očekáváme i letos perfektní práci tamních pořadatelů i chorvatského importéra značky Škoda. Ten nám dal i letos k dispozici na 24 hodin denně dílnu, což naši práci výrazně zjednoduší,“ dodal ing. Levora.

O vítězství bude v okolí Záhřebu opět usilovat Josef Sedláček, který se po výhře ve Slovinsku posunul do čela celkové klasifikace. Loni se mu ale na kluzkých tratích v Chorvatsku nedařilo, a tak má co napravovat. Na paty mu bude zřejmě šlapat Lubomír Vokál, který je v životní formě a také by moc rád vyhrál, zvlášť poté, co ve Slovinsku soutěž nedokončil.

„Pokaždé jedeme na vítězství. Bude ale záležet také na technice, zda vydrží nám i našim soupeřům. Jsme v Chorvatsku už podruhé, a tak trochu víme, co nás čeká. Vzhledem k tomu, že celý týden v okolí Záhřebu prší, to bude zřejmě hodně klouzat,“ připomíná Lubomír Vokál.

Obrovskou smůlu (havárie na Rallye Šumava a technické problémy ve Slovinsku) by rád prolomil Dušan Lešanský, kterého jsme zastihli v úterý ráno v Chorvatsku při cestě na trénink. „Je to katastrofa,“ prohlásil tři dny před stratem Lešanský. „Je tu zima a strašně prší. Právě se chystáme trénovat, ale vůbec nevíme, co nás čeká. Bude to zřejmě podobné jako ve Slovinsku. Každopádně se chceme umístit co nejlépe, jsme v celkovém hodnocení poslední a potřebujeme si vylepšit skóre,“ dodal pilot, který na minulých soutěžích dokázal, že umí jezdit hodně rychle.

Totéž ovšem platí i o dalších posádkách a jezdcích, Skotu Mitchellovi, nováčkovi Šaškovi i mladíkovi Levorovi, kteří budou jako tradičně svádět o pohárové body urputné boje. Mirek Levora navíc potvrdil, že podmínky v Chorvatsku nejsou ideální. „Trať je mokrá a náročná, už druhý den prší a teploty se pohybují pod deseti stupni,“ hlásil v úterý odpoledne Levora.

V Chorvatsku čeká na 78 přihlášených posádek 225 měřených kilometrů ve 13 rychlostních zkouškách. Rallye startuje v pátek 2. června v 11 hodin, výsledky čtvrté letošní soutěže Škoda Fabia Rallye Cupu budeme znát v sobotu 3. června po 16. hodině.

Startovní čísla posádek Fabia Cupu při INA Delta Rally Záhřeb:

42 Josef Sedláček - Roman Vorel (DEFRS Rally Team)

43 Miroslav Levora - Martin Pech (Auto Power)

44 Lubomír Vokál - Ondřej Novák (Lubomír Vokál)

45 Libor Šašek - Stanislav Viktora (Libor Šašek)

46 Bobby Mitchell - Nick Cadwallader (JŠ Racing)

47 Dušan Lešanský - Mojmír Sláma (DEFRS Rally Team)

48 Ladislav a Helena Kopelentovi (Rudolf Hubač Nej motochema)

Pořadí po třech soutěžích:

1. Josef Sedláček, Roman Vorel 46

2. Miroslav Levora, Martin Pech 43

3. Lubomír Vokál, Ondřej Novák 30

4. Libor Šašek, Stanislav Viktora 28

5. Bobby Mitchell, Nick Cadwallader 24

6. Dušan Lešanský, Mojmír Sláma 22

Zdeněk Hůrka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist