www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Mecsek Rallye (IRC)

Toni Gardemeister: Mécsek Rallye bude hodně rychlá

9. září 2011 • 10:55

Ve velmi dobré světle se na nedávné Barum Czech Rally Zlín představil bývalý jezdec továrního týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister. Se spolujezdcem Tapiem Suominenem na českých asfaltech se Škodou Fabia S2000 dojeli na vynikajícím 6. místě absolutně. Nyní je čeká start na další soutěži v Maďarsku.

Seriál Intercontinental Rally Challenge totiž pokračuje v rychlém sledu dalším asfaltovým podnikem v maďarské Pécsi. Posádky mají za sebou seznamovací jízdy a mohly se tak s námi podělit o své dojmy z trati, která bude pro zahraniční jezdce zcela novou výzvou.

Toni Gardemeister - Tapio Suominen, Škoda Fabia S2000 - Barum Czech Rally Zlín 2011

„Bude to tady velmi rychlé, Na některých zkouškách si to v závodním autě ani nedokážeme představit,“ řekl v rozhovoru pro náš server Toni Gardemeister. „Na některých úsecích jsou i tři zpomalovací retardéry z pneumatik. Problém je v tom, že v tréninku byly jen bodově naznačeny na zemi, takže vůbec netušíme, jak vlastně budou přesně rozestavěny při samotné rally.“

„V porovnání se zlínskou soutěží, kterou jsme absolvovali před dvěma týdny, je to tu o hodně rychlejší,“ dodává finský jezdec a vrací se ještě ve vzpomínkách na Valašsko: „Překvapilo mě, kolik lidí si mě v České republice pořád pamatuje. Podpora fanoušků byla znát a velice nás jako posádku potěšila. Kolem trati jich byla navíc neuvěřitelná spousta, bylo to ostatně vidět i na on-boardových záznamech.“

Přes kvalitní výsledek se 'létající Fin' ve Zlíně dost potýkal se spolehlivostí některých komponentů svého vozu. „Před odjezdem do Maďarska jsme samozřejmě zkontrolovali celé auto, ale hlavně provedli kompletní repasi převodovky. Doufám tedy, že už se nebudou opakovat stejné potíže, které jsme zažívali při Barum rally, kdy jsme se trápili hlavně se spojkou,“ říká na adresu své Škody Fabia S2000 Toni Gardemeister před startem Mecsek Rallye.

Jan Vaškovič, AutoSport.CZ - Pécs
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist