www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - INA Croatia Delta Rally

Petr Řihák z INA Croatia Delta Rally (3)

2. června 2006 • 19:10

Ve čtvrtek dopoledne jsme měli volno, a tak jsem se domníval, že se konečně pořádně vyspíme a odpočineme si. Bohužel opak byl pravdou. Již ve středu večer se začaly šířit poplašné zprávy, že někteří mechanici vezoucí auta mají problémy na hranicích na vstupu do Chorvatska.

Celníci po nich chtěli ATA karnet, který pochopitelně nikdo neměl vystavený. Zprávy se pomocí sms začaly konkretizovat a nebyly příznivé. Když přišla zpráva od Vildy Loveckého, že zkouší již čtvrtý přechod a stále se do Chorvatska nemůže dostat, začala mezi jezdci propukat panika. Zavolali jsme řediteli soutěže, který ochotně a neprodleně za námi na hotel přijel a snažil se situaci operativně řešit. Slíbil, že bude-li nejhůře, pak má dohodnuté, že se může přejet přes přechod, který byl však velmi daleko a navíc až po osmé hodině ráno.

Mezitím dojeli Petákovi a Štajfovi mechanici k přechodu Krapina, kde se jim nakonec do Chorvatska úspěšně proniknout podařilo. Na základě této zprávy jsem ihned volal našim mechanikům (po půlnoci), kteří byli již v půli cesty v Maďarsku, abych změnil jejich naplánovanou cestu a poslal je na jiný přechod. Po páté hodině ranní mě probudila toužebně očekávaná sms, že jsou již v Chorvatsku a před osmou ráno dorazili k hotelu. Po nervózní noci jsme šli na snídani a kluky jsme nechali trochu odpočinout.

Kolem 11:00 jsme se přemístili do servisní zóny, která je na rozdíl od mnoha jiných i českých soutěží, perfektně zorganizovaná. Každá posádka má jasně přidělené dostatečně prostorné místo (vyšší startovní čísla dokonce pod střechou). Po dvanácté jsme se přemístili na administrativní přejímku, které se na rozdíl od českých přejímek, musí zúčastnit oba členové posádky.

Přítomen je i lékař, který oba členy posádky především vizuálně prohlédne. Poté jsme obdrželi obálku, kde na nás čekalo velice příjemné překvapení v podobě vráceného startovného spolu s přiloženým šekem na úhradu ubytování týmu v hotelu.

I technická přejímka proběhla naprosto v klidu a bez problémů. Po přejímkách jsme přejeli zpět do hotelu, kde jsme si na pokoj objednali pizzu a po jídle jsme šli všichni odpočívat. Večer, ve 20:30, na nás ještě na náměstí čekal ceremoniální start, se soutěžním autem a v kombinézách. Dnes dopoledne v 10:00 nás již čeká ostrý start.

Petr Řihák
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist