www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - RACMSA Rally of Scotland (IRC)

Po první sekci Skotské rally je z pilotů Škoda nejlepší Hänninen

8. října 2011 • 10:00

Předposlední soutěž šampionátu IRC je rozložena do tří dnů a v prvním z nich byly na pořadu dvě totožné rychlostní zkoušky – každá o délce 8 kilometrů. Na startu je kompletní špička IRC a v úvodu se ujal vedení domácí Guy Wilks na Peugeotu, vítěz Skotské rally 2009. Druhý je o 4.4 sekundy člen továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen, startující v IRC po krátké odmlce. Překvapením úvodní sekce je třetí místo P.G. Andersona na Protonu, který je o pouhých 0.2 vteřiny za Hänninenem. Andreas Mikkelsen z týmu Škoda UK Motorsport je šestý (+6.8s), Jan Kopecký z továrního týmu ŠKODA Motorsport je po první sekci devátý (+11.8).

Juho Hänninen - Mikko Markkula, Škoda Fabia S2000 - Rally of Scotland 2011

Skotsko je pověstné silnými a vytrvalými dešti typickými snad pro každé roční období. V čase příprav před soutěží mocně pršelo, dnešek však všechny překvapil poměrně stabilním počasím – obloha se protrhala, tratě však zůstaly hodně promočené. Předpověď počítá o víkendu s dalšími dešti, což na šotolinovém povrchu bude pro všechny o to více náročné.

Juho Hänninen: „Nemohli jsme úplně chytit rytmus, věřím, že se budeme zlepšovat, bude to dlouhá soutěž. Tratě jsou hodně bahnité, je to určitě náročnější než loni.“

Jan Kopecký: „Je znát, že jsme letos na šotolině startovali jen jednou. Musíme se s tím poprat a zkusit zabrat. Bahno je skutečně všude.“

Druhá sekce úvodní etapy skotské rally je na programu v sobotu a obsahuje šest rychlostních zkoušek a 112 soutěžních kilometrů. Bodový zisk ze skotské rally je násoben koeficientem 1.5.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist