www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - RACMSA Rally of Scotland (IRC)

Ve Skotsku se vedení ujal Mikkelsen s Fabií Super 2000

8. října 2011 • 21:35

Druhé dějství skotské rally se neslo oproti pátečnímu startu v typicky „skotském“ duchu. Celý den byla zatažená obloha, z které se snášel vytrvalý déšť. Již tak podmáčené a bahnité cesty tak ještě více ztěžovaly podmínky na trati. Nejlépe se s nimi popasoval norský pilot týmu Škoda UK Motorsport Andreas Mikkelsen, který se skvělou jízdou ujal vedení – před nedělní finální sekcí má náskok před druhým Bouffierem 51 sekund. Třetí je o další pouhou vteřinu Juho Hänninen z týmu Škoda Motorsport, jeho týmový kolega Jan Kopecký je sedmý.

Juho Hänninen - Mikko Markula, Škoda Fabia S2000 - Rally of Scotland 2011

Piloti továrního týmu se celý den snažili najít správný rytmus. Na rozmáčených skotských tratích není prostor pro chybu a tak zvolili opatrnější taktiku. Hänninen se během dopoledne propadl na páté místo, postupně se probojoval na třetí pozici pouhou vteřinu za druhým Bouffierem. Kopecký se celý den snažil najít vhodnou stopu, v první půli dne mu patřila až desátá příčka. Po servisní pauze však zrychlil a v náročných podmínkách drží po sobotním programu sedmou příčku. Nadějné zlepšující se výkony obou továrních pilotů zastavila zrušená poslední rychlostní zkouška sobotní etapy z důvodu nevyhovujících podmínek na trati.

Juho Hänninen: „Dopoledne to dnes nebyla od nás úplně excelentní jízda, dlouho jsme nemohli najít rytmus. Provedli jsme drobné změny v nastavení, poté se nám jelo lépe a krok za krokem jsme se zlepšovali.“

Jan Kopecký: „Určitě bychom se chtěli pohybovat na vyšších příčkách. Nikdy jsem však nejel v tak těžkých podmínkách, je to pro mě úplně nová zkušenost. Během dne jsme získávali více a více jistoty, nevzdáváme se.“

Nedělní závěrečná část skotské rally má na programu sedm rychlostních zkoušek a 88 kilometrů. Body ze Skotska budou mít velkou cenu jak pro hodnocení značek tak jezdců, dá se očekávat tuhý boj do závěrečného kilometru.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist