www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - Rallye Český Krumlov

Díky famóznímu finiši opět vítězství

7. června 2006 • 09:05

Mezinárodní mistrovství České republiky se koncem května přesunulo na jih Čech do historického města Český Krumlov. Početné řady jezdců i fanoušků považují tuto soutěž za jednu z nejkrásnějších na našem území, v letošním roce se však tradiční téměř letní počasí obrátilo ke všem zády.

To ovšem nezabránilo zlínskému Sparrow Racing Teamu vyrazit do bojů rovnou se čtveřicí vozů Honda Civic VTi. Týmovou jedničkou byli opět Jaromír Tarabus s Danem Trunkátem, kteří se od první rychlostní zkoušky usadili na čele třídy i celé skupiny N. Čáru přes rozpočet v cestě za jasným vítězstvím udělala noční třetí rychlostní zkouška, ve které Tarabus opustil trať a při menší návštěvě jedné z místních zahrádek poškodil karoserii svého vozu a ztratil téměř minutu. „Měli jsme drobné problémy, vyletěli jsme do zahrádky a někomu zbourali plotek. Autu se naštěstí kromě kosmetických úprav na karoserii nic nestalo a my tak mohli pokračovat dál,“ popsal inkriminovanou situaci Jaromír Tarabus.

Sobotní druhá etapa se pak nesla ve znamení velké stíhací jízdy, při které zajížděli Tarabus s Trunkátem časy na hranici první desítky absolutní klasifikace! Před poslední rychlostní zkouškou měli náskok necelé tři vteřiny před druhým Egonem Smékalem, na posledním rychlostním testu mu však dokázali nadělit dalších šestadvacet a připsali si zasloužené vítězství ve třídě N2 i ve skupině N.

„Dneska jsme začínali až ze čtvrtého místa ve skupině N. Snažili jsme se mocně stahovat, nakonec se nám to hlavně díky zkoušce Kohout podařilo. I přesto, že jsme si na druhém Římově přidělali problémy, když jsme dostali defekt a díky němu se ještě přetočili. Ale nakonec jsme to zvládli,“ řekl v cíli spokojený Jaromír Tarabus.

Zatím v každém závodě velkého šampionátu startoval Patrik Hlach. Na domácí půdě si dělal zálusk na stupně vítězů, nakonec se to však nepodařilo. „Jsme zklamaní, od sobotního rána nám nešel zařadit druhý rychlostní stupeň. Hodně jsme chtěli skončit na stupních vítězů, ale nepovedlo se to,“ prozradil v cíli bramborový Patrik Hlach.

Právě o stupně vítězů je připravil host ve Sparrow Racing Teamu Martin Tureček. Otrokovický pilot se vrátil do závodního vozu po půldruhéhoroku dlouhé pauze a přestože měl v Krumlově pomalejší začátek, zařadil se mezi nejvážnější kandidáty na stupně vítězů. Nakonec z toho bylo páté místo ve skupině N a třetí ve třídě N2. „Jednalo se o jednorázový start, jinak se budu opět věnovat roli mechanika. Dlouhá pauza byla znát, hlavně v pátek jsme jeli hodně opatrně, protože s vozem skupiny N jsem ještě nejel. V sobotu už se to zlepšilo a zajížděli jsme slušné časy. Za celou soutěž jsme neměli žádnou krizovku, jeli jsme s velkou rezervou,“ řekl o svém krumlovském startu Martin Tureček.

Čtvrtý vůz pak obsadila dámská posádka Andrea Trunkátová -Hana Chvojková. Po havárii na předchozí soutěži v Tišnově jely obě dámy opatrněji a bezpečně dovezly svůj vůz až do uzavřeného parkoviště v Jelení zahradě pod krumlovským zámkem. „Určitě jsme rády, že jsme tak náročnou soutěž dojely až do cíle. Během závodu nenastaly žádné problémy, jsme maximálně spokojené,“ řekla v cíli Andrea Trunkátová.

Další soutěží Sparrow Racing Teamu bude koncem příštího týdne rallysprint v Pačejově. Tentokráte se představí tři týmové Hondy, když k tradičním mladíkům Václavu Dunovskému a Tomáši Hrabcovi přibude premiérově vítěz třídy N2 z prvních dvou rallysprintů a nadějný junior Jan Šlehofer.

Sparrow racing team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist