www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Platinum Rajd Polski

Evropa bude pokračovat v Polsku

8. června 2006 • 01:00

O nadcházejícím víkendu bude u našich severních sousedů pokračovat svým třetím dílem letošní šampionát mistrovství Evropy. Seriál, do kterého je zařazena také srpnová Barum Rally Zlín, si na Rajdu Polském odbude svou premiéru a zároveň také derniéru na šotolinovém povrchu.

Na start se přihlásilo pouze 76 posádek. Z pravidelných účastníků, kteří ohlásili účast v letošním evropském šampionátu, jsou pouze dva - vítěz nedávné turecké Fiat Rally Giandomenico Basso a Polák Michal Solowow. Ostatní účastníky včetně Garcíi Ojedy, Bouffiera, De Winkela či našich Chvojky, Odložilíka a Tlusťáka odradil především šotolinový povrch a blížící se start dalšího podniku ME v Belgii.

A kdo se tedy na šotolinových tratích kolem Mazurských jezer objeví? K téměř kompletní polské špičce přibude stejně jako v loňském roce Krzysztof Holowczyc. Ten opět usedne po delší době do Subaru Impreza STI s jasným cílem obhájit své loňské prvenství. Naopak jeho talentovaný krajan Patrik Flodin bude oproti prvním předpokladům chybět. Polským organizátorům se naopak podařilo zajistit přihlášky dvou špičkových Bulharů v podobě z Turecka šestého Dimitara Ilieva a Kruma Doncheva, který zase zazážil na Matador Rallye Tatry. Nakonec se však ani jeden z nich na startu neobjeví. Dimitar Iliev své rozhodnutí odůvodnil velkým množstvím soutěží jdoucích po sobě, Krum Donchev nemá k dispozici auto, protože chtěl v okolí Mikolajki startovat s vozem, které Leszek Kuzaj výrazně poškodil na nedávné Rally Acropolis.

K favoritům celé soutěže bude nutné počítat i Švéda Oscara Svedlunda, který se v loňském ročníku až do svého odstoupení kvůli vadnému turbodmychadlu pral o nejvyšší příčky absolutní klasifikace. S produkčními Imprezami STI se představí Belgičan Dominique Bruyneel, který chce dát zapomenout na loňský neúspěšný start s Fiestou S1600 a v České republice velmi dobře známý Marco Cavigioli.

K velkým tahákům soutěže bude patřit určitě i špičkový jezdec juniorského světového šampionátu Kris Meeke, který dostal při premiéře s Citroënem C2 R2 nelichotivé číslo 28. Kromě toho se představí i hosté ze zemí bývalého Sovětského svazu Vytautas Svedas, Vilius Rozukas, Jaan Mölder, Sergey Uger, Vladimir Petrenko, Andriy Aleksandrov a Sergey Sarkisov a Francouzi Herve Guignard a Paul Chieusse. Českou republiku bude zastupovat pouze Josef Dvořák se Škodou Fabií ve třídě N1.

Veškeré informace k Rajdu Polski 2006 najdete zde.

Průběžné pořadí mistrovství Evropy

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist