www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Platinum Rajd Polski

První testy nové devítky na šotolině

9. června 2006 • 00:05

Jeden z mála pravidelných účastníků letošního evropského šampionátu a u nás ze svých startů známý Michal Solowow testoval v minulých dnech svou letošní novou zbraň - Mitsubishi Lancer Evo IX. Poprvé se s tímto vozem svezl na šotolinovém povrchu, čímž využil ideální příležitosti vyzkoušet vůz před nadcházejícím Rajdem Polski.

Za měsíc čtyřiačtyřicetiletý rodák z Kielce již od loňského roku střídá při mistrovství Evropy produkční Mitsubishi a Renault Clio S1600, s francouzským vozem se mu však zatím příliš nedařilo. Svého vloni nejlepšího evropského výsledku dosáhl právě na Rajdu Polském, kde skončil na osmém místě. I proto se před letošním ročníkem věnoval důkladné přípravě nové zbraně.

„Na šotolině jsem s tímto autem jel poprvé. Zkoušeli jsme několik různých nastavení podvozku, dva typy zadního diferenciálu a novou elektroniku pro aktivní středový diferenciál. Vše musí spolu dobře fungovat, jedině tak bude auto špičkově připravené na tak náročný závod,“ naznačil Solowow, na co se jeho tým soustředil při více než 260ti kilometrech na šotolinové trati nedaleko Olsztyna.

„Šotolinové tratě mám raději než asfalt. Doufám, že tratě budou letos v lepším stavu. Bude to fantastická soutěž a vůbec bych se nebránil tomu, kdybychom vyhráli,“ řekl Solowow s úsměvem o nadcházejícím Rajdu Polském a neopomněl dodat: „Chtěl bych poděkovat Marcinu Abramowskému a jeho lidem za pomoc při organizaci testů.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist