www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Platinum Rajd Polski

Vítězem Rajdu Polského Leszek Kuzaj

11. června 2006 • 16:30

Leszek Kuzaj s Maciejem Szczepaniakem se stali vítězi třiašedesátého ročníku Rajdu Polského, třetího podniku letošního evropského šampionátu. Svým vítězstvím na tratích kolem Mazurských jezer si upevnili vedoucí příčku v polském šampionátu.

Po většinu soutěže však byl překvapivě rychlejší Michal Solowow s Mitsubishi Lancer Evo IX. Až dvojitý defekt na osmé rychlostní zkoušce a ztráta téměř devadesáti vteřin znamenaly propad na bronzovou příčku a ztrátu šancí na vítězství.

Druhé místo obsadil Oscar Svedlund se Subaru Impreza STI, který tak potvrdil, že mu šotolina svědčí a jeho zdejší loňské vedení nebylo náhodné. Až čtvrtý skončil tovární jezdec Fiatu Giandomenico Basso, který se i přesto dostal do čela evropského šampionátu. I bez ztráty po defektu na sedmém testu potvrdil, že jemu samotnému i novému Puntu S2000 šotolina zatím příliš nesvědčí.

Zbytek první destíky obsadili polští jezdci s produkčními vozy, kromě úplně posledního. První desítku totiž uzavřel Kris Meeke, který i se slabčím Citroënem C2 R2 porazil všechny místní účastníky s vozy S1600.

Kromě již zmíněných tří jezdců se cizincům příliš nedařilo. Ukrajinec Petrenko skončil čtrnáctý, Dominique Bruyneel patnáctý, Marco Cavigioli osmnáctý. Ostatní jezdci se nevešli ani do první dvacítky. Jediný český zástupce Josef Dvořák s eNkovou Škodou Fabia odstoupil dnes dopoledne kvůli rodinným problémům, jeho vůz však zůstal v Mikolajki a možná bude klasifikován v rámci superally.

Veškeré informace k Rajdu Polski 2006 najdete zde.

Fotografie z Rajdu Polského.

Průběžné pořadí mistrovství Evropy

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist