www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallyday 2006

Rallyday 2006 s hvězdným obsazením

13. června 2006 • 05:00

Dvojka továrního týmu BP Ford World Rally Team Mikko Hirvonen bude největší hvězdou Rallyday, která se uskuteční za měsíc na okruhu Castle Combe ve Wiltshire. Finský pilot se zde za přímé podpory továrního týmu představí s nejnovější specifikací Fordu Focus WRC 2006.

Zároveň bude mít jeden ze šťastných diváků možnost svézt se po Hirvonenově boku ve speciálu, jehož hodnota se pohybuje kolem půl milionu liber. „Jedinou podmínkou pro zařazení do této soutěže bude koupit si lístek do tomboly na stánku společnosti Castrol,“ prozradil jeden z organizátorů a neopomněl dodat: „Veškerý výtěžek půjde na konto nadace Zachraňte děti.“

Hirvonen však nebude jedinou hvězdou akce, která se bude konat v sobotu 22. července. Na startu se představí například Matthew Wilson s dalším Fordem Focus WRC. Legendární britský šampion Russell Brookes zde představí tři originální vozy, se kterými dobýval v dobách své největší slávy stupně vítězů - Talbot Sunbeam Lotus, Opel Manta 400 a Ford Sierra RS Cosworth.

Rok 2006 je také ve znamení pětadvacátého výročí zisku světového titulu pro Ariho Vatanena a Davida Richardse. Oba se zde představí se svým vítězným Fordem Escort RS 2000, přítomen bude také šéf tehdejšího týmu Rothmans Rally Team David Sutton. Na startu se představí také řada dalších historických vozů, jen Sunbeam Lotus Owners Club plánuje přivézt 40 vozů včetně pěti extovárních exemplářů. Součástí této akce bude také velmi rozsáhlá kolekce vozů značky Lancia, kterou přiveze Lancia Motor Club.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist