www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye du Limousin

Nicolas Vouilloz vyhrál potřetí v řadě

13. června 2006 • 01:30

Bývalý světový šampion ve sjezdu na horských kolech Nicolas Vouilloz kraloval se svým soutěžním speciálem Peugeotem 307 WRC s obrovským přehledem zvítězil také ve třetím podniku letošního francouzského šampionátu, kterým byla o uplynulém víkendu Rallye du Limousin.

Za nádherného slunečného počasí Vouilloz suverénně kraloval po celou soutěž, když kromě superspeciální zkoušky v Limoges vyhrál všechny testy. „Tímto výkonem jsem potvrdil svá předchozí dvě vítězství. Doufám, že Patrick Henry bude v šampionátu pokračovat a my i diváci se můžeme těšit na další zajímavé souboje,“ narazil Vouilloz na fakt, že start největšího soupeře Patricka Henryho s Citroënem Xsara WRC byl až do poslední chvíle na vážkách. Nakonec se na startu objevil, tentokráte však s vozem BSA vůbec nestačil a ztratil téměř dvě minuty.

Velkým překvapením je třetí příčka Jean-Marie Cuoqa s Peugeotem 306 Maxi. „Je to určitě můj nejlepší výsledek v historii. Rád bych se ještě letos představil ve francouzském šampionátu za volantem Peugeotu 307 WRC,“ prozradil Cuoq.

Mezi vozy S1600 byl nejrychlejší celkově šestý Cédric Robert před Arnaudem Augoyardem a Philippe Aragneauem. Soutěže se zúčastnili také dva relativně pravidelní účastníci evropského šampionátu Bryan Bouffier a Španěl Enrique García Ojeda, oba však startoval pouze s vozy Peugeot 206 RC ve třídě A7 respektive N3 a skončili těsně za první desítkou. Velkým zklamáním skončila třída sportovních vozů. Nejrychlejší Marc Valliccioni s Porsche GT3 skončil až čtrnáctý,

Stínem celé soutěže byla tragická nehoda v průběhu první etapy. Jeden z Renaultů Clio vylétl ven z tratě a udělal několik salt přes střechu, přičemž sestřelil jednoho z pořadatelů. Ten byl odmrštěn vstříc zdi jednoho z domů, svým zraněním na místě podlehl. Posádka byla nezraněna.

Veškeré informace k Rallye du Limousin 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist