www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Platinum Rajd Polski

Kris Meeke si pochvaloval Citroën C2-R2

15. června 2006 • 11:00

Britský mladík Kris Meeke se o víkendu představil ve voze Citroën C2-R2 na Rally Poland a v konkurenci dvoukolkařů se rozhodně neztratil. Svou kategorii totiž vyhrál a celkově mu patřila v cíli desátá pozice.

Na startu se objevilo 40 vozů s pohonem předních kol, z toho sedm bylo z kategorie Super 1600. I přesto dokázal Brit všechny porazit.

Meekův Citroën disponuje výkonem 185 koňských sil a má pětistupňovou sekvenční převodovku. Vše přesně dle regulí FIA pro novou kategorii R2.

„Pro mě je to fantastický výsledek,“ řekl na úvod Brit. „Byl jsem v Polsku především proto, abych presentoval nový vůz a ukázal jeho potenciál. Myslím, že se mi to povedlo na jedničku.“

Citroën C2-R2 nevyžadoval po dobu rally jedinou vážnější opravu. V servisu se vždy prováděly jen rutinní práce, jako výměna destiček, kol… Vůz tak prokázal nejen rychlost, ale především spolehlivost.

Manažer Citroën Sportu pro zákazníky Yves Matton na závěr dodal: „Kris i jeho spolujezdec Glen odvedli famózní práci. Dokázali ve své kategorii vyhrát deset rychlostních zkoušek z dvanácti. Navíc neměli jediný vážnější problém. Dokázali konkurenceschopnost vozu ve své kategorii a to je pro budoucnost to nejdůležitější.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist