www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rally Bohemia (MMČR)

První letošní start Navrátila se sierrou

11. července 2012 • 12:30

Jiří Navrátil se o tomto víkendu poprvé v letošní sezóně představí za volantem Fordu Sierra RS Cosworth a to hned se dvěma spolujezdci!

Jiří Navrátil - Julius Gál (Ford Sierra RS Cosworth) - Rally Třebíč 2011

V rámci slavné Rally Bohemia pořadatel uspořádal ještě další atraktivní doprovodné podniky. Po oba soutěžní dny bude za hlavním polem startovat německá série DRS se zajímavým startovním polem. Dalším lákadlem pro diváky má být sobotní exhibiční jízda legendárních historických vozů Rally Bohemia Historic Show a v neděli volný závod pro české posádky Rally Bohemia Open, ve kterém mohou startovat jakékoli vozy včetně nových a starých specifikací WRC.

Tým Interaction Ford Czech Rally Team se postaví na start po oba dny a to s Fordem Sierra RS Cosworth skupiny A. V sobotu budeme mít tu čest startovat spolu s legendárním Jimmym McRaem a vítězem mladoboleslavské soutěže z roku 1985 Haraldem Demuthem. Tito a mnozí další jezdci představí v demonstračních jízdách historické soutěžní vozy, včetně speciálů skupiny B. Na horké sedadlo spolujezdce vedle Jiřího Navrátila v sobotu usedne Vít Kouřil, hlavní inženýr týmu pro Fiestu S2000.

Ona samotná cesta Vítka do Interaction Ford Czech Rally Teamu je zajímavým příběhem. Poprvé se s Jirkou potkal v roce 2009, kdy Jirka Vítka, co by komentátora závodů FIA GT3, pozval ke svezení jeho tehdejším závodním nářadím Audi R8 LMS Teamu Rosberg. Dlouhou cestu na Hockenheim absolvovali spolu v jednom autě a okamžitě si padli do oka. V roce 2010 do komentátorské kabiny usedali spolu a jejich přátelství nabíralo na obrátkách. A protože Vítek má komentování pouze jako koníček, jeho hlavním oborem je IT, byl pochopitelně první, koho Jirka oslovil, když dával dohromady tým lidí pro letošní starty s Fiestou S2000, a nabídl mu místo hlavního inženýra. Navíc Vítkovi není cizí ani sedadlo pilota. Nedávno úspěšně absolvoval svou první soutěž, když startoval v rámci Poháru ČR v Rally Hustopeče. Ve volném čase usedá do civilního Mitsubishi Lancer Evo VIII a prohání jej po Nordschleife.

V neděli už bude při Rally Bohemia Open Jirku navigovat jeho stálý spolujezdec Jůlius Gál. Půjde jak o boj o sekundy, tak především o oprášení spolupráce ve voze po dlouhé přestávce od Rally Krkonoše. V rámci nedělní soutěže bylo posádce Fordu Sierra přiděleno startovní číslo 302, což značí druhý vůz v pořadí hned za prvním Tomášem Kostkou s Fábíí S2000. Kluci jistě udělají maximum, aby pořadateli pěkným výkonem oplatili jeho optimistickou volbu.

Jiří Navrátil: „Se sierrou jsem dlouho nejel, naposledy když jsem v květnu testoval tlumiče před plánovanou Rally Český Krumlov. V porovnání s fiestou je to brutální stroj, který není jednoduché řídit. Budu na to však mít celou sobotu, takže času bude snad dost. Při včerejší inventuře ve skladu jsem zjistil, že nám přebývá ještě několik starých intermedií, což se jeví jako ideální asfaltové obutí. Jinými slovy jsme se s Vítkem domluvili, že v sobotní Historic Show uděláme maximum pro pobavení diváků. Rádi bychom tímto pozvali naše přátele a fanoušky na superspeciálku do Sosnové. To je moje velice oblíbená trať a hodlám si ji užít!“

„V neděli to už bude o něčem jiném. S Juldou to pojímáme jako trénink na nadcházející rallyesprint s fiestou. I když trénink není možná to správné slovo, protože nic těžšího už jsme si vybrat nemohli. Slavná mladoboleslavská soutěž nabízí jedny z nejnáročnějších „erzet“ v celém české šampionátu. My však nejsme pod žádným tlakem a sierru chceme dovézt až na cílovou rampu. Budu na „Bohemce“ startovat poprvé a tak jsem na místní tratě moc zvědavý! „Prcek“ ji ale zná jak své boty a bude pro mě v nedělním závodě velkou oporou! Rád bych také poděkoval pořadatelskému sboru za to, jak šikovně sestavili doprovodné programy a umožnili dalším posádkám se svést na tak slavné soutěži.“

Interaction Ford Czech Rally Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist