www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Matrix M.V. Rally Kostelec (MČR-S)

Technická závada zastavila Blažka s Prachařem

31. července 2012 • 09:00

Matrix Rally Kostelec nad Orlicí byla v rallysprintovém šampionátu novou soutěží a při premiéře této soutěže nechyběla na startu ani posádka Speed Racing Teamu Tomáš Blažek – Miroslav Prachař a osvědčenou Škodou Fabia tř. 7. Tratě v okolí Kostelce na Orlicí a Rychnova nad Kněžnou patří k těm rychlejším, avšak našly se i technické úseky. Celkem bylo připraveno sedm rychlostních zkoušek a kluci chtěli už od začátku bojovat o co nejlepší umístění ve třídě a spravit si chuť po nepovedené Kopné.

Tomáš Blažek - Miroslav Prachař (Škoda Fabia) - Matrix M.V. Rally Kostelec 2012

Již od časného rána bylo zcela jasné, že po celý den bude panovat veliké vedro a soutěž se stane ještě náročnější. Bohužel, zklamání přišlo hned na úvodním testu. Pár kilometrů před cílem byli Tomáš s Mirkem dojeti Jirkou Hladíkem a následně začaly technické problémy, což nakonec vyústilo i v odstoupení. „Na soutěž jsme se hodně těšili. Tratě byly rychlé, ale náročné a bylo tam spousta zrádných míst. Asi ve třičtvrtě první RZ nám odešlo servo, ale mysleli jsme, že máme defekt a tak jsme dojeli do cíle pomalu. V časovce nám zhasnul motor a už se ho nepodařilo nastartovat. Jsme hodně zklamaní,“ říká Tomáš Blažek.

V týmu panovalo velké zklamání a další možnost, kdy budou mít Tomáš s Mirkem vybojovat body do šampionátu, bude rallysprint v Pačejově, jenž se jede druhý víkend v sprnu.

Ondřej Krajča
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist