www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rally Bohemia (MMČR)

Když se nedaří...

1. srpna 2012 • 09:00

Rally Šumava, Český Krumlov, Hustopeče i Bohemia Rallye se pro nás odehrály ne zrovna v příznivém světle. Navíc vše bylo ještě umocněno tragickými událostmi na Rallye Český Krumlov a Bohemia Rallye. Proto ještě jednou chci vyslovit upřímnou soustrast rodinám pozůstalých po Aleši Zimolkovi a Bohouškovi Ceplechovi. Je mě z toho nanejvýš smutno, když si tak krásný sport vybírá tu nejvyšší daň.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Rallye Šumava Klatovy 2012

Na dobře rozjeté Rally Šumava nás hned v úvodu soutěže na 4.rychlostním testu potkala velmi nepříjemná havárie. Ve vysoké rychlosti po krátkém náletu jsem z kopce nestihl dobrzdit poslední levou zatáčku a po smyku a kontra smyku jsme opustili trať. Se štěstím jsme vyvázli i s Monikou oba nezraněni.

Rally Český Krumlov se nesl ještě v duchu odstraňování skrytých závad po předchozí havárii. A tak to byl spíše boj o to, abychom dovezli vůz do cíle. Ani tak se nám to nepodařilo, protože nám v závěru soutěže vystavilo stopku palivové čerpadlo. Tím jsme opět přišli o důležité body do šampionátu MMČR.

Rallye Hustopeče provázelo krásné počasí. I nám se vcelku dařilo, i když po chybě v časové kontrole jsme se propadli hlouběji do startovního pole. Když se nám podařilo opět dostat na umístění na bedně a na bodovonou příčku v Citroen trophy tak nám opět vystavila stopku technika. Na předposledním testu začal náš Citroen opět stávkovat a tak jsme museli odstoupit z technických důvodů.

Na Rallye Bohemia jsme stejně jako většina vozů ze špičky startovního pole špatně zvolili pneu. Řezaný slick nebyl dobrou volbou, ale podle informací, které jsme měli k dispozici jsme se rozhodli právě pro tuto variantu. Ztráta nebyla velká, ale příležitost k nápravě jsme již nedostali. Pořadatelé nás zastavili při výjezdu do druhé sekce a následně byl závod ukončen kvůli další tragické události, která nás stejně jako všechny zcela ochromila.

Poděkování patří našim partnerům, navigátorce Monice Hýbnerové a našim mechanikům ze Sparrow Racing Teamu.

Egon Smékal
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist