www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Matrix M.V. Rally Kostelec (MČR-S)

Robert Kořístka po těžkém boji v Kostelci druhý

3. srpna 2012 • 16:00

Další podnik Timeseal mistrovství České republiky ve sprintrally se uskutečnil v Kostelci nad Orlicí. Na startu nechyběla ani posádka bojující o titul mezi dvoukolkami. Robert Kořístka s Michalem Drozdem opět usedli do Suzuki Ignis S1600. Už před závodem bylo jasné, že kluci svedou další těsný souboj o plný počet bodů jak ve třídě 5, tak mezi vozy poháněné jednou nápravou. Jejich hlavním soupeřem byl Josef Zimmermann s Renaultem Clio R3.

Robert Kořístka

„Naším cílem je dojet až do cíle a pokusit se navázat na předešlá vítězství. Od posledního závodu byla velká pauza. Pepa Zimmermann nám šlape po krku a určitě mu nedáme nic zadarmo a budeme chtít bojovat o první místo,“ prozradil před startem natěšený Robert Kořístka. Předpověď slibovala pěkné počasí jak pro diváky, tak pro posádky, které byly ušetřeny loterií s pneumatikami. Místo toho se pobyt v autě změnil na saunu.

Hned na první rychlostní zkoušce se ukázalo, že rychlejší tratě více sedí renaultu. Pepa Zimmermann zajel o 6,5 sekundy rychlejší čas a ujal se tak vedení ve dvoukolkách. Na druhé rychlostce k náskoku přidal 4,3 sekundy. „Kluci nasadili vysoké tempo již od začátku. My jsme na náskok nezareagovali a Pepa nám pomalu začal poodjíždět,“ posmutněl Michal Drozd.

Na dalších měřených testech se Robert s Michalem snažili ztrátu zmenšit. To se jim podařilo, ale po čtyřech odjetých rychlostních zkouškách byl Zimmermannův náskok ještě osm sekund. „Jedeme hodně rychle, ale pořád na prvního ztrácíme. Na těchto rychlých tratích s ignisem moc šancí nemáme,“ řekl v servise Robert.

Na poslední tři rychlostní zkoušky Pepa obul nové pneumatiky a výsledek si už pohlídal. Robert za ním dojel do cíle na druhém místě se ztrátou 6,4 sekundy. „I přes veškerou snahu, kdy jsme šli do většího rizika se nám náskok stáhnout nepodařilo. Některé průjezdy určitými místy byly na hranici ignise. Byl to ale nádherný souboj až do posledního kilometru. Porážka o takový kousek nás mrzí, ale samozřejmě to Pepovi přejeme a gratulujeme k výsledku. Byl si Pepo prostě rychlejší a vo tom to je :-),“ dodala posádka.

Na konec samozřejmě patří poděkování celému Sparrow týmu, rodině a fanouškům, kteří přijeli Roberta s Michalem podpořit. Po pěti odjetých závodech se do průběžného vedení v absolutní pořadí mezi dvoukolkami dostal Josef Zimmermann. Před Robertem Kořístkou vede jen o pouhé dva body. To jenom dokazuje jejich vyrovnanost na tratích. Posádka Robert Kořístka – Michal Drozd se už teď těší a připravuje na další závod. Který to bude, to se ale ještě uvidí…

Barbora Vebrová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist