www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye de Tierra de Guijuelo

Rallye de Tierra de Guijuelo kořistí Vinyese

21. června 2006 • 03:00

V letošním roce to bylo úplně poprvé, kdy Guijuelo hostilo soutěž španělského šotolinového mistrovství. Zkoušky kolem zmíněného města ležícího 50 kilometrů jižně od Salamancy se u posádek setkaly s pozitivním ohlasem, jediným problémem bylo velké množství prachu způsobené extrémně suchým počasím.

V těchto podmínkách se nejvíce dařilo Joanu Vinyesovi (Subaru Impreza Spec C), kterému se vyhly jakékoliv problémy s technikou a získal tak již druhé vítězství v letošní sezoně. Nejrychlejší čas zaznamenal sice pouze na RZ 4, nicméně od této chvíle se až do konce soutěže vyhříval na nejvyšší příčce. Jezdec z Andory tak má slibně nakročeno k zisku letošního titulu. “Zkoušky jsme si hodně užívali, navíc jsme dokázali vyhrát, takže jsme maximálně spokojeni,” řekl Vinyes.

Pěkné výkony předvedli také Amador Vidal a Álex Villanueva (oba Mitsubishi Lancer Evo VIII), kteří Vinyese doplnili na stupních vítězů. Oba během rally sváděli těsné souboje, na čtvrté rychlostní zkoušce však Vidal poškodil chladič, ztratil nějaký čas a navrch obdržel desetisekundovou penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly. Villanuevu trápily prozměnu neposlušné diferenciály. I přes všechny problémy však oba dokončili na medailových pozicích.

Za touto dvojicí vřel souboj o “bramborovou” pozici, ve kterém se utkali Romani Aldecoa (Ford Focus WRC) a Santi Zuloaga (Seat Cordoba WRC). Ovšem podle pořekadla “dva se perou, třetí se směje” ukořistil čtvrté místo Javier Izaguirre s Lancerem. Aldeoca totiž musel odstoupit po problémech s brzdami, Zuloaga mohl být po kotrmelci a následné diagnóze poruchy karoserie hodně spokojen se sedmým místem. Další Cordoba WRC v poli patřila bývalému motocyklovému jezdci Alexi Crivillé, který ji kvůli problémům s převodovkou na druhé RZ dovedl do cíle na osmém místě.

V klasifikaci vozidel s jednou poháněnou nápravou zvítězil odpadnutí Alfonsa Navarra a Garcii Mateu na Fiatech Stilo Josep Brugera s Peugeotem 206. Za zmínku rozhodně stojí také třetí místo Alberta Llovery na Fiatu Stilo. Bylo to ve Španělsku poprvé, kdy se na medailové pozici objevil invalidní jezdec. Na cílové rampě také sklidil po zásluze největší aplaus.

David Pelejero
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist