www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Impromat Rallysprint Kopná

Jaromír Tarabus pojede se Suzuki Ignis S1600

22. června 2006 • 06:00

Zlínský team Sparrow Racing je znám českým fanouškům díky speciálům Honda Civic VTi, které od roku 2001 úspěšně pronajímá svým klientům. V těchto dnech k nim přibyla skutečně zbraň nejostřejšího kalibru – Suzuki Ignis S1600. S posádkou Tarabus – Trunkát bude debutovat na Rallysprintu Kopná.

Team Sparrow Racing debutoval na českých tratích na Bohemii 2001. Milan Kneifel tehdy startoval s jediným týmovým vozem. Výraznou podporu a zlom do další práce dala členům týmu kolem Oldřicha Hrabce Barum rally, kde dokázal Jaromír Tarabus zvítězit v dramatické bitvě ve třídě N2, když o sekundy pokořil pozdějšího mistra Miroslava Caise.

Zlínský tým se postupně rozrůstal a již v loňské sezoně servisoval na vybraných závodech dokonce pětici civiků. Tento rekord bude při letošní Kopné díky startu ignisu s posádkou Tarabus – Trunkát minulostí. „Jedná se o vůz, s nímž Martin Prokop loni absolvoval kompletní sezonu juniorského šampionátu. Mimo jiné s ním několikrát triumfoval i na domácích tratích, absolutně dokonce průběžně vedl na Barumce,“ objasnil původ Oldřich Hrabec.

Jaromír Tarabus absolvuje Kopnou v rámci prvního testu vozu, pro druhou polovinu sezony jsou v plánu týmu Sparrow Racing 3-4 starty na vybraných sprintrally nebo v případě jistoty titulu v MMČR (třída N2) i na dvoudenních závodech. Cílem bude co nejlepší příprava na nadcházející sezonu, v níž se zlínský jezdec zapojí do bojů nabité skupiny A. „Vůz se stoprocentně objeví i na Barum rally. Jednáme se několika jezdci, kteří by měli dokázat potenciál vozu. Jelikož se ozvali i první zájemci ze zahraničí, nebudeme se bránit ani startům mimo české území,“ doplnil Oldřich Hrabec.

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist