www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally del Salento

Premiérové vítězství Renata Travaglii

23. června 2006 • 00:30

Úřadující evropský šampion Renato Travaglia si při víkendové Rally del Salento připsal premiérové prvenství za volantem produkčního vozu Mitsubishi Lancer Evo IX. Byla to také první asfaltová soutěž italského šampionátu v letošní sezóně, na které si nepřipsalo vítězství tovární Punto S2000.

I tentokráte začal nejrychleji jezdec Fiatu, úvodní zkouška na motokárové dráze v Lecce byla však spíše show pro diváky. Poté se opět začaly projevovat neutuchající technické problémy nového vozu, tentokráte byla na vině elektroinstalace. Díky ní ztratil Paolo Andreucci již na druhém rychlostním testu vedení a následně musel vedoucí muž italského šampionátu odstoupit úplně.

Velmi napínavý souboj o vítězství se tak zúžil na duo Travaglia - Aghini. Renato Travaglia, kterému se v letošní sezóně vinou jezdeckých chyb a hlavně technických problémů příliš nedaří, však měl po většinu soutěže malinko navrch. Rozhodnutí pak přinesla devátá ze šestnácti rychlostních zkoušek, kde Aghinimu začal zlobit posilovač řízení a propadl se ze souboje o prvenství ke druhé skupině šotolinových specialistů Piera Longhiho a Andrea Navarry, kteří do té doby bojovali o třetí příčku absolutní klasifikace.

V úvodu byl velmi rychlý také Steffano Bizzarri s Renaultem Clio S1600, když se vmísil přesně doprostřed mezi dvojice Travaglia-Aghini a Longhi-Navarra, na pátém rychlostním testu však svou snahu přehnal a po havárii musel odstoupit.

Za suverénně jedoucím Travagliou se tak strhla napínavá bitva o stříbro, ze které nakonec vyšel nejlépe Piero Longhi následován Andreou Aghinim a Andreou Navarrou. Nejrychlejší vozem kategorie S1600 byl celkově sedmý Luca Rossetti s Peugeotem 206 S1600.

Další soutěží italského šampionátu bude za necelý měsíc asfaltová Rally San Martino di Castrozza.

Veškeré informace k Rally del Salento 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist