www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Rallye du Var

Robert Kubica vítězné tažení na Rallye du Var nedotáhl

26. listopadu 2012 • 16:00

Polský jezdec Robert Kubica si jako závěrečný letošní podnik při návratu do motoristického sportu zvolil Rallye du Var. Svůj vrchol sezóny sice vyhrát nedokázal, rozhodně však zanechal nesmazatelné stopy.

Robert Kubica - Emanuele Inglesi (Citroën C4 WRC) - Rallye du Var 2012

Na start Rallye du Var se postavil společně s italským spolujezdcem Emanuelem Inglesim a Citroënem C4 WRC. A od úvodních kilometrů suverénně kralovali, všem soupeřům včetně toho největšího - belgického nestora Freddy Loixe, ujížděli doslova o desítky vteřin.

Konečná však přišla na RZ 11, kde polsko-italská posádka vážně havarovala. Posádce se naštěstí nic nestalo, ex-tovární speciál od Citroënu však lehl popelem. „Tohle se mi stalo poprvé v životě. Spolujezdec se při obracení stránek rozpisu přehmátl a místo jedné obrátil dvě. Do zatáčky jsme tak přijeli o 40-50 km rychleji, než by bylo potřeba. Je to velká škoda, měli jsme vedení jasně v rukou a už jsme neriskovali. Ale to se stává, v autě sedíme dva a oba děláme chyby,“ okomentoval situaci Robert Kubica.

Jaká bude jeho budoucnost je zatím zahalena tajemstvím. „Mám nějaké nabídky, určitě bych chtěl zůstat na závodní dráze. Do konce letošního roku by se mělo vyjasnit, kudy povedou mé kroky v nadcházející sezóně,“ dodal nejúspěšnější polský jezdec v historii formule 1.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist