www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Rally Liepaja - Ventspils

Consani a Danzinger pojedou v Lotyšsku

17. ledna 2013 • 14:40

Kategorie vozů s jednou poháněnou nápravou zatím v mistrovství Evropy slibuje zajímavou podívanou. Po vítězství na Jänner Rallye se oproti původním plánům vydá do Lotyšska Hannes Danzinger, v Pobaltí nastoupí také Robert Consani.

Robert Consani

Prioritou Hannese Danzingera jsou v letošní sezóně starty s Renaultem Clio R3 v seriálu mistrovství Evropy. Po úspěchu na domácí soutěži padlo na poslední chvíli rozhodnutí přidat do programu i nový závod v ME - Rally Liepaja-Ventspils.

Na základě změny Danzingerových plánů se rozhodl pro stejný krok i Robert Consani, loňský vítěz produkčních aut v IRC. „Zatím na tom nejsme dobře s rozpočtem, ale chtěli bychom se objevit na co nejvíce závodech mistrovství Evropy. Zatím není vůbec nic jasné, chtěli bychom ale začít už v Lotyšsku,“ prozradil Robert Consani.

Ten bude i letos střídat Renault Clio R3 a Renault Megane RS. „Megane bohužel nemá šotolinovou homologaci, takže s ním můžeme startovat jen na asfaltu,“ osvětlil Consani důvody střídání aut. „Nevýhodou také je, že Megane se letos nebude počítat do šampionátu 2WD,“ dodal francouzský jezdec.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist