www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 13 - Halls Winter Rally

Litevský test před Lotyšskem splnil očekávání

29. ledna 2013 • 22:00

Antonín Tlusťák a Jaroslav Orsák se v rámci testu na druhý díl mistrovství Evropy, Rally Liepaja-Ventspils, zúčastnili litevské soutěže Halls Winter Rally. Cílem tohoto testu bylo vyzkoušet jízdu na pneumatikách s velkými hroty.

Jaroslav Orsák -  David Šmeidler (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Halls Winter Rally 2013Antonín Tlusťák - Lukáš Vyoral (Škoda Fabia S2000) - Halls Winter Rally 2013

Velice kompaktní soutěž nabídla během jediného dne 12 rychlostních zkoušek o celkové délce 112 km. Obě posádky startující za GPD Mit Metal Racing Team neměly velké šance na kvalitní výsledek, všechny domácí posádky totiž využívaly úzké pneumatiky s hroty.

„Výsledek pro nás nebyl prioritou. Na rozdíl od domácích jsme totiž jeli na širokých pneumatikách s hroty, které jsou oproti těm úzkým výrazně pomalejší,“ řekl Antonín Tlusťák. „Rozdíl mezi úzkou a širokou pneumatikou je 1 až 1,5 vteřiny na kilometr, na trati jsou navíc vyjeté úzké koleje a auto se širší pneumatikou z této koleje vypadává,“ dodal Jaroslav Orsák.

Obě posádky nakonec soutěž dokončily bez vážnějších problémů. „Jako testování tento závod plně splnil naše představy. Auto se na dlouhých hrotech chová jinak, než jsme zvyklí z malých, auto neskutečně drží jako přibité. Postupně jsme získávali větší jistotu a věřím, že získané zkušenosti v Lotyšsku využijeme,“ řekl Jaroslav Orsák.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist