www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Rally Liepaja - Ventspils

Černý - Kohout v Lotyšsku průběžně šestí a nejlepší z Čechů

2. února 2013 • 21:50

Czech national rally team a Honza Černý s Pavlem Kohoutem se dnes dostali před pomyslný vrchol lotyšské Liepaja Ventsplis rally, soutěže zařazené do ERC – mistrovství Evropy. Do druhé etapy vyrážela černá Škoda Fabia S2000 z desátého místa absolutní klasifikace, kdy ji první den přibrzdily problémy s protrženou hadičkou k brzdám.

Jan Černý - Pavel Kohout, Škoda Fabia S2000 - Rally Liepaja-Ventspils 2013

Ve druhé etapě Černý s Kohoutem pořádně přitopili pod kotlem a zatroubili k mohutnému útoku. Vyrovnaný výkon ve všech rychlostních zkouškách a minimální ztráty na nejrychlejší jezdce špičky klasifikace soutěže znamenaly, že se Honza Černý s Pavlem Kohoutem průběžně posunovali až na šesté místo absolutně. Třešinkou na dortu, která celý tým i fanoušky sledující vývoj rally na internetu pořádně potěšila, byla dvě druhá místa Černého – Kohouta hned za průběžně vedoucím jezdcem rally, Finem Ketomou.

Potěšitelné je, že druhý nejrychlejší čas se podařilo zajet na nejdelší rychlostní zkoušce dne, 21 kilometru dlouhého úseku s názvem Edole. Příbramský tým Černý racing je tak stále nejlepší českou posádkou na soutěži ERC mistrovství Evropy, Rally Liepaja Ventsplis.

Ještě šest dlouhých rychlostních zkoušek čeká na Černého – Kohouta v závěrečné etapě Rally Liepaja Ventsplis v neděli.

Jan Černý: „Dnes jsem s naším výkonem mnohem spokojenější než včera. Auto fungovalo skvěle, za což patří dík našim mechanikům. Seděly mi dnešní dlouhé rychlostní zkoušky, kde jsem se cítil i jistější v našem rozpise. Dvakrát jsem zkusil na nejdelší rychlostní zkoušce zatáhnout a vyšlo nám to, i když se to neobešlo bez krizových okamžiků. Jednou nás vrátila do hry sněhová bariéra, která na většině míst kolem trati není. Tady naštěstí byla. Ve druhých průjezdech už jsem cítil, že už nám v pneumatikách chybí hroty a auto mělo menší grip. Jsme přeci jen soukromý tým a nemůžeme si po každé sekci dovolit měnit všechny pneumatiky za nové. Zítra je před námi ale ještě mnoho kilometrů a nic není rozhodnuto. Těšíme se, soutěž si užíváme, je to skutečně pěkná rally.“

Petr Eliáš; foto: R.Vojtěchovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist