www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Rally Liepaja - Ventspils

Černý Kohout vyhráli rychlostní zkoušku a celkově jsou čtvrtí

3. února 2013 • 19:20

I nepopulární brambora dokáže mít někdy cenu zlata. Tak hodnotí výkon z lotyšské Liepaja Ventsplis rally tým Černý Racing, jehož posádka Jan Černý – Pavel Kohout dokázala na druhé soutěži ERC mistrovství Evropy v rally se Škodou Fabia S2000 vybojovat čtvrté místo. Czech national team, který Honza Černý s Pavlem Kohoutem v Lotyšsku reprezentovali, tedy rozhodně nesl českou vlajku hodně hrdě a vysoko.

Jan Černý - Pavel Kohout, Škoda Fabia S2000 - Rally Liepaja-Ventspils 2013

Závěr lotyšské rally Liepaja Ventsplis se nesl ve znamení dramatických bojů na čele absolutní klasifikace. Honza Černý s Pavlem Kohoutem vyráželi do poslední etapy na šesté pozici. Skvělé výsledky v podobě třetích nejrychlejších časů v pěti závěrečných rychlostních zkouškách znamenaly, že se Honza Černý s Pavlem Kohoutem a Škodou Fabia S2000 dostali na rozdíl pouhých 15,9 vteřiny od stupňů vítězů.

Být čtvrtý na soutěži mistrovství Evropy při premiéře na sněhové rally se speciálem S2000, to je rozhodně výsledek, který celý příbramský tým hodně povzbudil. Jan Černý s Pavlem Kohoutem udrželi pozici nejrychlejší české posádky na soutěži mistrovství Evropy a k tomu všemu první historicky vyhraná rychlostní zkouška pro Černého - Kohouta v evropských rally.

Jan Černý v cíli Rally Liepaja Ventsplis: „V závěru rally jsme zajížděli srovnatelné časy s Ketomou a Breenem, což mě těší. Skončit na nějaké rally za mistrem Delecourem, kterého jsem sledoval na soutěžích mistrovství světa, ještě když jsem chodil na základní školu, to je prostě paráda. Celý tým odvedl skvělou práci, naše Škoda Fabia fungovala, kromě malého problému s brzdami v úvodu rally, perfektně a tohle je výsledek, pro který jsme do Lotyšska jeli. Na sněhu jsem na těchto pneumatikách s dlouhými hroty jel poprvé v životě a můžu říct, že jsem si techniku jízdy na sněhu a ledu zamiloval. Děkuji všem našim fanouškům, kteří nás na téhle soutěži sledovali a podporovali.“

Petr Eliáš; foto: T.Anis
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.02.2013 22:54
Mirekfric
Velká gratulace!
04.02.2013 12:43
bill
Pro mě velice příjemné překvapení. Naopak Tlusťák zklamal
toplist